5 Bestemmingen op mijn Travel Wishlist

donderdag 5 november 2020


Droom jij ook van verre landen, onbekende bestemmingen en geweldige reizen? Ik wel. Ik kan er niets aan doen, maar zeker doordat de laatste vakanties alle reizen gecanceld moesten worden kan ik niet anders dan dromen van landen waar ik nog naar toe wil reizen. Van witte stranden, groene bossen, exotische bloemen, oude gebouwen, heuvelachtige landschappen en pittoreske dorpjes. Alles komt voorbij als ik mijn ogen sluit. 

Als tiener had ik al een lijst van landen en bestemmingen die ik wilde bezoeken. Door mijn vele reizen van de afgelopen jaren, moet ik bekennen dat dit al echt een stuk minder is geworden. Maar er zijn nog steeds landen en vooral veel bestemmingen waar ik dolgraag eens een bezoek aan zou willen brengen. Hierdoor kwam ik op het leuke idee om een lijst van bestemmingen met jullie te delen waar ik de aankomende 5 jaar graag heen zou willen. Er staan een aantal op de lijst, waarvan ik hoopte dit jaar of volgend jaar heen te gaan. Dus ik weet vrij zeker, dat als reizen weer gewoon kan ik deze bestemmingen binnen 5 jaar bezocht heb. 

1. Walt Disney World, Florida, VS

Mijn ultieme droombestemming! Ik kan er niets aan doen, maar als enorme Disney fan wil ik dolgraag een keer naar WDW. Dit is een bestemming waar ik nu al een paar jaar voor aan het kijken ben en ik had stiekem gehoopt aankomende meivakantie of zomervakantie naar WDW te gaan. Echter vanwege Corona, durf ik geen boekingen te maken en zal ik nog even moeten wachten...

2. Rome, Italië

Als geschiedenis nerd en docent, is dit toch echt wel een stad die ik gezien moet hebben. Het idee was om afgelopen herfstvakantie deze prachtige stad te bezoeken, maar voorlopig is de reis uitgesteld. 
Rome lijkt me geweldig om te zien, vooral om alle prachtige Romeinse gebouwen en ruïnes te bezoeken. 

3. Pompeï, Italië

Pompeï is een stad die al jaren in mijn hoofd zit. Als tiener raakte ik gefascineerd door deze stad en zijn geschiedenis met de vulkaan Vesuvius. Dit was een van de onderwerpen waardoor ik verliefd ben geworden op geschiedenis. Het lijkt mij adembenemend en gruwelijk tegelijk om door dit openlucht museum te lopen. 

4. Schotland, Verenigd Koninkrijk

Geen idee waarom Schotland mij zo trekt. Misschien omdat Zweinstein (Hogwarts) daar gevestigd zou zijn. Of misschien wel door de enerverende geschiedenis en de enorme koppigheid van de schotten. Of misschien is het toch gewoon de ongerepte natuur die mij enorm trekt. 
Ik wil dolgraag een keer naar Schotland, niet alleen naar de oude steden en kastelen, maar ook naar Loch Ness. Wandelen door de natuur lijkt me daar heerlijk. Het lijkt me super om daar met mijn camera rond te lopen. 

5. Athene, Griekenland

Voor deze stad heb ik dezelfde reden als voor Rome. Persoonlijk vind ik als docent geschiedenis is dit ook een stad die ik zeker bezocht moet hebben. Dat niet alleen lijkt het mij een hele mooie stad met schitterende overblijfselen uit de Griekse tijd. 

Hebben jullie ook bestemmingen waar je niet op kan wachten om naar toe te gaan? Naar welke landen en bestemmingen zouden jullie de aankomende vijf jaar heen willen gaan? 
Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Tot snel!
Links van de foto's die gebruikt zijn:
https://www.google.com/search?q=rome&sxsrf=ALeKk02GE0kY0tSBoqz6iDubgFWxESncjw:1604589016471&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiP79jy1-vsAhUTiFwKHTiEBBUQ_AUoAnoECB4QBA&biw=1366&bih=657#imgrc=WLr0JxZva8fQNM
https://www.google.com/search?q=pompeii&sxsrf=ALeKk00XOvqx2JQ_kq4XI2PP0LAqn4gmJg:1604589013430&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjVpJ_x1-vsAhUHjqQKHW3UBQcQ_AUoAXoECB4QAw&biw=1366&bih=609#imgrc=qWEPBusoQIkMxM&imgdii=v27pnnIKIRIE6M
https://www.google.com/search?q=schotland&sxsrf=ALeKk01Jmx05EZXwHiOw2_NY70k114Oy8Q:1604589199538&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwi_pP7J2OvsAhVS_KQKHdK2BuoQ_AUoAnoECB4QBA&biw=1366&bih=609#imgrc=4Sqlah1gx2-fTM
https://www.google.com/search?q=athene&sxsrf=ALeKk03CiA43ImhHJMrjf6FeNQsPmMfzbQ:1604589191479&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwigt5LG2OvsAhVFhqQKHXsxB38Q_AUoAnoECCAQBA&biw=1366&bih=609#imgrc=kHsstW1P5ek1aM&imgdii=nqvoELhd0e4eCM
https://www.google.com/search?q=walt+disney+world&sxsrf=ALeKk02n6D6g_G58gf42kEvoged60SA58Q:1604589331271&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjM3-aI2evsAhWHQkEAHVN9A7QQ_AUoAXoECCoQAw&biw=1366&bih=609#imgrc=TwSvgwMsJDvGkM&imgdii=Lql-VPKfxJ5n_M

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram