Op mezelf wonen, wat je leert over jezelf...

donderdag 5 november 2020

Afgelopen augustus was het eindelijk zover. Ik ben officieel het huis uitgegaan. Eindelijk een eigen stekkie. Je herkent het vast wel, na drie maanden leer je best veel over jezelf. Je komt achter dingen die je misschien niet van jezelf had verwacht. Of misschien juist wel.

Ik ben de afgelopen drie maanden ook wat wijzer geworden over mezelf. Ik merk dat ik mezelf steeds beter leer kennen en soms blijk ik mezelf te verbazen. Op zowel een goede als slechte manier...

Jezelf leren kennen is echt iets wat je doet als je net op jezelf gaat wonen. Het is toch even allemaal anders dan bij mijn ouders thuis. En ik sta er ineens overal alleen voor. Als ik het niet doe, dan gebeurd het niet... Toen ik op mezelf ging wonen was ik wel benieuwd naar hoe het zou gaan. De eerste keer in 2017 in Serris, Frankrijk, was niet echt een succes. Ik kwam er gauw achter dat huishouden iets was wat ik standaard vergat en enkel de boodschappen werden wekelijks gedaan. De afwas vond plaats op het moment dat er geen bestek of servies meer was... Dus ik vreesde een beetje voor hoe het nu zou gaan. 

Maar volgens mij gaat het wel goed... Ik merk dat ik mezelf onderschat heb. Het leek mij daarom wel leuk om met jullie te delen waar ik achter ben gekomen over mezelf deze laatste drie maanden.  

1. Ik ben schoner dan ik had gedacht

Dit verbaasde me enorm. Ik maak tot nu toe standaard iedere zaterdag mijn hele appartement schoon. De douche, de vloer, de keuken en stoffen is mijn standaard routine op de zaterdag. Om dan maar nog te zwijgen over het feit dat ik trouw iedere week de was doe! Keurig zoals het hoort. Een enorme verbetering met de vorige keer, dus daar ben ik blij om. 

2. Mijn bureau is nog steeds een zooi...

Bij mij ouders thuis was mijn bureau standaard een enorme bende. Ook in Serris, was het tafelblad nooit te zien. En nu vrees ik hetzelfde... Ik probeer het echt en ik had me zo voor genomen om mijn bureau netjes te houden. Ik heb zelfs een kleiner bureau gekocht! Maar dit helpt niet. Een kant van het bureau blijft een rommel en steeds als ik het opruim ligt het binnen een dag weer vol. Geen idee wat ik hieraan kan doen. Maar ik blijf het proberen!

3. Op geld letten is ineens mijn ding

Ja, dit had ik niet zien aankomen. Mijn obsessie met geld... Geld is altijd een ding geweest waar ik me geen druk overmaakte. Ik deed ermee wat ik wilde en zelfs tijdens het zoeken naar een huis, bleef ik royaal dingen kopen en strooide ik ermee alsof ik net als Dagobert Duck een plakhuis vol had. Maar nu ik op mezelf woon controleer ik iedere zondagochtend mijn bankgegevens en vergelijk ik mij inkomsten en uitgaven. Ik maak zelfs budget lijsten voor iedere maand! Ik moet eerlijk zijn dat ik mezelf hierover heb verrast op een goede manier. Ik denk dat dit goed voor mezelf is in de toekomst.

4. Ik ben een stuk actiever

Hieraan ontkom je niet. Bij mijn ouders was het anders. Natuurlijk help ik hier en daar, maar met zijn vieren is toch anders dan alleen. Je kan dingen verdelen en daardoor heb je meer tijd om op de bank te zitten. Nu als ik thuis kom, moet er een kat aandacht en eten hebben. De kattenbak moet gedaan worden. De vloer wordt gedaan met een swiffer, thee wordt gezet. Daarna is het koken en afwassen. Vervolgens koffie zetten en ga zo maar door. Er is altijd wel iets te doen en dit houd me oprecht actiever. Hiervoor had ik soms dagen ergens geen zin in en dan deed ik het niet. Lekker luieren op de bank daar is tijd voor, maar niet meer iedere dag en ieder moment. Persoonlijk denk ik een goede verandering!

5. Strijken is niet mijn ding

Van alles wat ik moet doen en van alles van wat ik nooit deed en nu wel, is strijken toch echt het ergst. Ik kan het niet uitleggen en weet niet waarom. Maar ik vind het vreselijk. Zelfs met tv aan! Ik ben er niet goed in en ontwikkel steeds weer nieuwe vouwen in de kleding die er eerst niet zaten. Volgens mijn lieve mam, leer ik dit vanzelf wel... Maar ik vind het ook vreselijk saai en stel het continue uit. In dat laatste moet ik echt nog verandering in brengen. Er staat rustig een wasmand vol strijkgoed een week op mij te wachten...

Herken je jezelf terug in mijn lijstje? Ben jezelf achter dingen gekomen over jezelf toen je uit huis ging?

Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Tot snel!

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram