Mijn November TBR

dinsdag 3 november 2020

 


Mijn november TBR of terwijl To Be Read. Ik vind het heerlijk om voor iedere maand te kijken welke boeken ik wil lezen. Aan het begin van de maand maak ik dus een planning en noteer ik alle boeken en aan het eind van de maand kijk ik hoever ik ben gekomen. Ik heb gemerkt dat dit mij helpt meer te lezen dan normaal en daar ben ik erg blij om.

Deze maand staat voor mij vooral in het teken van series afronden en het bij lezen tot de laatste nieuwe boeken. Momenteel ben ik echter nog bezig in drie boeken die ik eerst wil uitlezen voor ik aan mijn november TBR begin. Gelukkig zijn deze alle drie bijna uit, dus super lang zal ik er niet meer over doen.

Boeken die ik momenteel lees

Hunting Prince Dracula, Kerri Maniscalco

Thriller, Detective

Dit boek is het tweede deel in The Stalking Jack the Ripper serie. De serie volgt de jonge Audrey Rose tijdens het einde van de 19e eeuw in het Victoriaanse Londen. In dit tweede deel gaat ze in gezelschap van de knappe Thomas Creswell met de trein naar Roemenië om daar aan de universiteit te studeren voor arts.

In Roemenië heeft ze echter moeite om de rust te vinden om zich te concentreren op haar studies. Er vinden verschillende moorden plaats die ervoor zorgen dat de geruchten over de terugkeer van Graaf Dracula zich verspreiden. Audrey Rose en Thomas Creswell raken betrokken bij de moorden en proberen doormiddel van cryptische aanwijzingen het mysterie op te lossen.

Tot nu toe is het boek net zo spannend en meeslepend als het eerste boek in de serie en ik kan niet wachten om verder te lezen!


A Darker Shade of Magic (De Kleuren van Magie), V.E. Schwab

Fantasie, Sciencefiction

Dit is het eerste boek in de Shades of Magic serie en speelt zich af in Londen. Londen is niet de Londen die we kennen. In de wereld van De Kleuren van Magie bestaan er maar liefst vier verschillende Londens die allemaal hun eigen kleur hebben. Grijs, rood, wit en zwart.

Kell is een magiër die tussen deze verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen de zakenroller Lila tegenkomt, begint het avontuur pas echt dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Gevaarlijke magie en verraad volgt hen. Kell en Lila doen er alles aan om de verschillende werelden te redden, maar dan moeten ze eerst in leven zien te blijven.

Ik ben nog niet ver in De Kleuren van Magie, maar tot nu toe vind ik het erg leuk om te lezen. De schrijfstijl is vlot en de wereld is erg interessant.

 

Winter, Marissa Meyer

Young Adult, Sciencefiction, Distopian

Winter is het laatste boek in The Lunar Chronicles serie. Het boek volgt Cinder, Scarlet, Cress en Winter in hun missie om Koningin Levana te verslaan. Het boek focust zich ditmaal op het karakter van prinses Winter.

Winter is enorm geliefd bij het volk van Luna, vanwege haar lieve en zachtaardige karakter. Ook wordt er gefluisterd dat ze mooier is dan koningin Levana. Door allerlei omstandigheden komt ze in contact met Cinder. Winter blijkt niet zo zwak te zijn als koningin Levana denkt en samen met de hulp van Cinder en haar bondgenoten zou ze weleens een revolutie kunnen ontketenen die een einde kan brengen aan de eindeloze oorlogen.

Het boek is heerlijk spannend en een geweldig slot voor deze mooie serie.

 

November TBR

The Queen of Nothing, Holly Black

Young Andult, Fantasie

Dit is het laatste boek in The Folk of the Air serie. Deze serie volgt Jude die samen met haar zusjes als kinderen zijn meegenomen naar de feeën wereld.

In The Queen of Nothing leeft Jude verbannen in de mensenwereld. Ze wordt terug geroepen om haar tweelingzus te redden en de macht aan het feeën hof ter herstellen.

De serie zit vol  verraad, politieke intriges en strijd om de macht.

 

The Hero of Ages, Brandon Sanderson

Fantasie

Het laatste boek in The Mistborn trilogie. Het boek volgt Vin en Elend in hun zoektocht naar aanwijzingen om de wereld te redden.

Het boek is een epische conclusie van een geweldige serie. Het boek zit vol ontdekkingen, verrassingen en connecties met de vorige twee boeken die je niet had verwacht.

 

The Damned, Renée Ahdieh

Young Adult, Fantasie

Dit tweede deel in de serie volgt Sébastien en Celine na de gebeurtenissen van The Beautiful. Ze moeten zich herstellen en wennen aan hun nieuwe manier van leven. Gelijktijdig probeert Celine uit te vogelen wat haar connectie met Sébastien is.

 

Blood & Honey, Shelby Mahurin

Young Adult, Fantasie

Het tweede deel in de serie volgt Lou en Reid na de gebeurtenissen van Serpent & Dove. Ze worden achtervolgd door verschillende heksencovens, de koning en de kerk. Het lijkt erop dat hun tijd en geluk op begint te raken terwijl ze steeds meer verstrikt raken in allerlei problemen.

 

De Heksencode, Anoeska Nossol

Young Adult, Fantasie

Nola woont met haar familie in Salem Common. Hier moet ze er alles aan doen om als heks te overleven in een technologische samenleving. Dit lijkt moeilijker dan gedacht. Terwijl ze er alles aan doet om uit de handen van Roderick en zijn leger te blijven. Ontdekt ze dat hij een geheim met zich meedraagt dat ze graag aan de buitenwereld wilt onthullen.

Dit boek lees ik voor een blogtour van de schrijfster. In december zal ik hier een uitgebreide recensie van plaatsten op mijn blog.

 

Code of Honor (De Regelbrekers), Erin Hunter


Young Adult, Fantasie

Dit tweede deel begint met de chaos die achter gelaten is na het einde van het eerste deel. Het dierenrijk Bravelands is kapot van verdriet en volledig stuurloos tot er een nieuwe Opperouder opstaat. Maar is deze wel te vertrouwen?

Doorn, Sky en Fier moeten er alles aan doen om de waarheid te achterhalen en dit terwijl ze aan alle kanten tegengewerkt worden.

  

Zo dat zijn aardig wat boeken, ik vrees dat ik een beetje te voorbarig ben in de hoeveelheid boeken die ik wil lezen. Maar er zitten een aantal boeken bij die erg kort zijn en zeker binnen een halve of een hele dag te lezen zijn. Dus ik ben optimistische en denk dat ik het wel red.

Laat me weten of er boeken tussen zitten waarvan je graag een recensie zou zien. En maak jij zelf ook een TBR voor de maand november? Welk boek/ boeken lees je nu? Laat het me weten in de reacties hieronder!

 

Tot snel!

 

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram