De Heksencode - Review

zondag 6 december 2020

"Volgens mij realiseerde ik me in het begin niet hoe serieus dit werkelijk was. Een heel kamp gevuld met heksen, mijn volk. Enkel en alleen om ze te vernietigen.''

De Heksencode is een novelle geschreven door Anoeska Nossol. Iets meer dan een maand geleden heb ik mij opgegeven voor het meedoen aan de Blogtour voor dit boek. De cover en de flaptekst spraken mij erg aan en ik kon niet wachten om dit boek te lezen. 

Specificaties

Schrijfster: Anoeska Nossol

Genre: Young Adult, Dystopische Novelle

Verkrijgbaar in: Paperback en e-book

Pagina's: 112 (paperback)

Samenvatting

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2320 in de stad Salem. In Salem Common vlakbij de stad Salem woont Nola samen met haar moeder en vader.  Dit wordt echter bedreigd door het nieuwe elfde gebod van het Spero, het nieuwe geloof opgericht door Roderick Juda. Roderick Juda is de leider van de wereld en profeet van het nieuwe geloof. Alles wat hij zegt is wet, hij heeft nieuwe geboden geschreven waar iedereen naar moet leven. Dit elfde gebod bedreigd de familie van Nola, alle heksen zullen vanaf nu vervolgd worden en ter dood worden veroordeeld. 
Salem probeert zich hier tegen te verzetten, maar als dit mislukt besluit Nola, met gevaar voor haar eigen leven, het heft in handen te nemen en de vijand, Roderick, zelf uit te schakelen en haar volk, de heksen te redden. 

Wat vind ik van het boek?

De Heksencode is een meeslepende en spannende novelle. De schrijfstijl is lekker vlot en het tempo van het verhaal ligt hoog. Dit zorgt ervoor dat je door het boek heen vliegt. 
De wereld waarin het verhaal zich afspeelt is een leuke interessant combinatie van een futuristische technologische wereld en een magische middeleeuwse setting. Het geloof, het Spero, is goed uitgelegd, waardoor je de cultuur van de wereld goed begrijpt. De wereld is er een waarin ik zelf persoonlijk hoop nooit te moeten leven. Een wereld waarin veel vrijheden opgegeven zijn en je alles moet doen wat een iemand zegt. 
De karakters in het verhaal zijn interessant en vooral de ontwikkeling die Nola meemaakt vond ik mooi om te lezen. Ook de bijfiguren hebben allemaal een eigen persoonlijkheid die duidelijk naar voren komen. Dit vond ik zelf erg knap gedaan, vooral omdat het een novelle is van iets meer dan 100 pagina's en er super veel dingen in gebeuren.
Zoals ik al benoemde ligt het tempo van het verhaal erg hoog. Er gebeurd ongelooflijk veel en er is weinig ruimte voor een adempauze. Zelf had ik het idee dat het verhaal te groot was voor de hoeveelheid pagina's. Ik zou dolgraag willen dat dit verhaal verteld zou worden in een roman van 300 pagina's of meer. Waarin veel meer ruimte is om het verhaal diepgang te geven en waardoor het minder gejaagd overkomt. Het lijkt wel een basis voor een geweldige roman. Ook denk ik dat de romantische relatie in het boek nog natuurlijker zou overkomen als het meer ruimte had om zich te ontwikkelen. Dit zelfde geld ook voor de keuzes die Nola maakt.

Ik vind het een goed boek en het verhaal erg interessant. Het smaakt naar meer!! Het is absoluut een aanrader als je van spannende dystopische fantasie verhalen houdt. 

Mijn Goodreads beoordeling

De Heksencode ★★★


Lijkt jou leuk om het boek te lezen? Heb je het boek al gelezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder!


Tot snel!


Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram