December TBR 2020

maandag 7 december 2020


In november heb ik een stuk minder gelezen dan ik had verwacht. Dat krijg je als je de drukte op je werk vergeet in je planning... December is een beruchte drukke maand en ook al verwacht ik dat ik meer kan lezen dan in november (vanwege de kerstvakantie) houd ik mijn TBR voor deze maand lekker kort. Hierdoor heb ik meer ruimte om te lezen waar ik zin in heb in het moment. Laten we maar snel gaan kijken welke boeken ik op de planning heb staan. 

De Heksencode

Geschreven door: Anoeska Nossol
Genre: Dystopische Novelle
Nola woont met haar familie in Salem Common. Hier moet ze er alles aan doen om als heks te overleven in een technologische samenleving. Dit lijkt moeilijker dan gedacht. Terwijl ze er alles aan doet om uit de handen van Roderick en zijn leger te blijven. Ontdekt ze dat hij een geheim met zich meedraagt dat ze graag aan de buitenwereld wilt onthullen.

Dit boek lees ik voor een blogtour van de schrijfster. De review staat al op mijn blog!

Bravelands - De Regelbrekers

Dit tweede deel begint met de chaos die achter gelaten is na het einde van het eerste deel. Het dierenrijk Bravelands is kapot van verdriet en volledig stuurloos tot er een nieuwe Opperouder opstaat. Maar is deze wel te vertrouwen?
Doorn, Sky en Fier moeten er alles aan doen om de waarheid te achterhalen en dit terwijl ze aan alle kanten tegengewerkt worden.

Little Women

Geschreven door: Louisa Maay Alcott
Genre: Klassieke Roman, Fictie
Little Women volgt het verhaal van de vier zusjes Meg, Jo, Beth en Amy. De vier zusjes zijn totaal verschillend en je volgt hun avonturen terwijl hun vader vecht in een oorlog en hun moeder haar best moet doen om de familie te onderhouden in deze barre tijden. 
Het is een klassieker die al 100x vertelt is in verschillende films en boeken. Het is een tijdloos verhaal en een van mijn favoriete. Ik kan niet wachten om deze weer op te pakken.


A Christmas Carol

Geschreven door: Charles Dickens
Genre: Klassiek Spookverhaal, Fictie
A Christmas Carol is nog een tijdloze klassieker waar we allemaal het verhaal wel van kennen. Het verhaal volgt Ebenezer Scrooge tijdens de feestdagen in december. Scrooge die enkel en alleen leeft voor werk vindt alle drukte om Kerst maar onzin. Hij wordt bezocht door drie geesten van het verleden, heden en toekomst. Zij proberen hem op andere gedachten te brengen. 
Het is een boek wat zo vaak verfilmd dat iedereen het verhaal wel kent. Het is een van mijn favoriete boeken om te lezen in december en deze traditie houd ik nu al een paar jaar vol. 


Legendborn

Geschreven door: Tracy Deonn
Genre: Young Adult Fantasie
Legendborn geeft een twist aan de welbekende legendes van Koning Arthur. Het verhaal volgt Bree die rouwt om haar moeder. Ze probeert zich aan te sluiten bij een eeuwenode organisatie om hulp te krijgen op de jacht naar demonen die haar zomerprogramma op de universiteit van North Carolina verstoren. 
Ik ben super benieuwd naar dit verhaal en kan eerlijk gezegd niet wachten om het te beginnen. Zelf ben ik dol op Koning Arthur, dus ik ben enorm benieuwd om te zien hoe Tracy Deonn haar eigen draai geeft aan de legendes. 

Zo dat zijn alle boeken die ik graag wil lezen in december. De lijst is een stuk korter dan voor november, maar met alle drukte geeft dit waarschijnlijk meer rust en ruimte om boeken te kiezen waar ik op dat moment zin in heb om te lezen.

Welke boeken ben jij van plan om te lezen in december? Heb je een van de boeken gelezen die op mijn lijst staan? Laat het mij weten in de reacties hieronder!


Tot snel! 

2 opmerkingen

  1. Boeken lezen is altijd wel een ding bij mij, ik wil het wel graag, maar mij er toe zetten is altijd wat moeilijker

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat is altijd lastig, wat voor mij heel erg helpt is iedere dag een half uurtje lezen na het avondeten. Als dat eenmaal in je systeem zit werkt dat best goed ;)

      Verwijderen

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram