Legendborn - Review

maandag 14 december 2020

 

"When the Shadows rise. So will the light."  

Legendborn is een magische boek vol thema's zoals; legendes van koning Arthur, studeren, heksen, ridders, demonen, zware hedendaagse topics, verliefdheid en rouw. Het boek ontving ik in de oktoberbox van Owlcrate en ik kon niet wachten om het te lezen. Of het aan mijn verwachtingen voldeed, lees je hieronder. 

Het Boek

Schrijfster: Tracy Deonn
Genre: Young Adult, Fantasie
Serie: Eerste deel in een nieuwe serie van de Legendborn series 
Verkrijgbaar in: Hardcover, Paperback, E-book, luisterboek
Pagina's: 512

Samenvatting

Legendborn geeft een twist aan de welbekende legendes van Koning Arthur. Het verhaal volgt Bree die rouwt om haar moeder. Ze probeert zich aan te sluiten bij een eeuwenoude organisatie om hulp te krijgen om erachter te komen hoe haar moeder is overleden. Door de eeuwenoude organisatie wordt Bree meegesleept op jacht naar demonen die haar zomerprogramma op de universiteit van North Carolina verstoren. Tijdens deze jacht komt leert ze steeds meer over haarzelf en haar moeder en blijkt ze krachten te hebben die ze niet wist dat ze die had. 

Wat vind ik van dit boek?

Wauw. Het boek in een woord is wauw. Wat een gaaf verhaal. Vanaf de eerste pagina zat ik vast gekluisterd aan het boek en kon ik het niet meer neerleggen. Op mijn werk kreeg ik het niet uit mijn gedachten en na het avondeten kon ik niet wachten om het weer op te pakken. 
Het tempo van het verhaal wisselt zich af. Op sommige momenten gaat het heel snel en op andere momenten verloopt het juist lekker rustig. Dit vond ik zelf een fijne afwisseling en het gaf hierdoor het verhaal de gelegenheid om zich goed te ontwikkelen. Het verhaal wordt gedetailleerd vertelt, waardoor het mij soms zelfs deed denken aan een volwassen fantasie boek. De wereld, de karakters en het magische systeem, alles wordt tot in de kleinste details beschreven en uitgelegd. Hierdoor zie je tijdens het lezen alles levendig voor je en begrijp je goed hoe alles in elkaar zit. 

De schrijfstijl is heel duidelijk, mooi beschrijvend en fijn om te lezen. Ik zou zeker meer van deze schrijfster willen lezen. 

In het boek leer je de karakters heel goed kennen en leef je vooral heel erg mee met de hoofdpersonage Bree. De bijfiguren krijgen bijna allemaal een mooie verdieping in hun karakter, waardoor ook zij je bij blijven en je meer dan eens in angst zit om hun levens. 

De legende van koning Arthur speelt een grote rol in het verhaal en een aantal karakters zijn gebaseerd op de ridders van de ronde tafel. Ook al speelt het een grote rol, toch is het deels heel subtiel (niet zo 'in your face') en met een modern jasje aangekleed. Het geeft een nieuwe wending aan de legendes, die zowel verfrissend is als buitengewoon goed gedaan. 

Mijn enige kritiek puntje aan dit boek is de finale. Tot aan het einde toe neemt Tracy Deonn de tijd om alles gedetailleerd te beschrijven en ook al heeft het verhaal af en toe een hoger tempo, het doet geen afbreuk aan de details en ontwikkeling van het verhaal. 
Het einde daarentegen gaat ineens in een stroomversnelling. Vooral het laatste gevecht dat begint in de laatste vijftig pagina's verloopt heel snel, maar is gelukkig toch nog spannend om te lezen. 
Halverwege het boek is het al duidelijk dat er een tweede deel komt. Dit zorgde ervoor dat ik het niet erg vond als er dingen onbeantwoord bleven en ik mij al verheugde om het tweede deel te lezen.
Na het laatste gevecht wordt het tweede deel heel erg ingeleid. Persoonlijk heb ik hier gemengde gevoelens over. Omdat het al snel duidelijk is tijdens het lezen van het boek dat dit een eerste deel in een serie is, vond ik het zelf jammer dat het tweede deel zo duidelijk ingeleid moest worden in de laatste pagina's. Er was al genoeg onbeantwoord gebleven voor een tweede deel dat ik het jammer vond dat het er zo dik op werd gelegd dat dit later in het volgende deel wordt beantwoord. 

Maar goed dit is echt een mini minpuntje aan het boek en waarschijnlijk heel persoonlijk. Al met al vond ik het verhaal een genot om te lezen en kan ik niet wachten tot het tweede deel uitkomt. Het verhaal is spannend, heeft humor, diepgang en is echt een aanrader als je van fantasie boeken houd. 

Mijn Goodreads beoordeling

Legendborn ★★★★★ 
(4.5 sterren, maar Goodreads laat me geen halve sterren geven... Dus afgerond 5 sterren.)


Trekt dit boek jou aan om te lezen? Heb je het al gelezen en zoja wat vond je ervan? Laat het mij weten in de reacties hieronder!Tot snel!


Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram