Never have I ever...Book tag

woensdag 16 december 2020


Ik ben dol op book tags! Als Booktuber vond ik het heerlijk om deze te filmen. Het leek mij leuk om als boekenblogger hier ook mee te beginnen. Vandaag dus de Never have I ever book tag. Origineel gecreëerd door Madame Writer, zelf zag ik bij verschillende boekenbloggers verschillende versies van deze tag. Het leek mij leuk om deze te combineren!

In deze tag geef ik antwoord op verschillende stellingen die allemaal met boeken en lezen te maken hebben. Als je het leuk vindt, kan je hieraan meedoen door ze te beantwoorden in de reacties hieronder!

Never have I ever…read a later book in a series before reading the first book

I have! Helaas wel... In oktober begon ik met het lezen van de Villains serie geschreven door Serena Valentino. Deze serie vertelt de bekende Disney verhalen opnieuw maar dan vanuit de ogen van de slechteriken. Omdat ieder boek over een andere slechterik gaat, ging ik ervan uit dat de boeken los te lezen waren. Ik begon met Poor Unfortunate Souls en kwam er al snel achter dat er wel degelijk een rode draad door alle boeken heen loopt. Gelukkig is het verhaal met de kennis over de andere Disneyverhalen wel te lezen, maar hierna heb ik toch snel het eerste boek opgepakt... 
Voortaan doe ik eerst onderzoek voor ik zomaar een boek oppak in een serie 😅

Never have I ever… started a book but didn’t finish

I have! Meer dan eens, om eerlijk te zijn. Zelf heb ik zoveel boeken en nog eens 3x zoveel boeken die ik wil lezen. Er komen er steeds meer bij... Dat ik voor mezelf dit jaar besloten heb iet langer meer te blijven hangen in een boek dat ik niet leuk vind. Ik besteed mijn tijd liever aan een boek dat ik wel leuk vind, dan dat ik met tegenzin een boek oppak, omdat ik het perse wil uitlezen... En dit bevalt goed tot nu toe!

Never have I ever… owned several copies of the same book

I have! Er staan bij mij drie boeken in de kast, waar ik meer dan 1 versie van heb 🙈. Ik heb drie versies van Pride and Predjudice en Peter Pan. Van Harry Potter en de Steen der Wijzer heb ik maar liefs vier versies in de kast staan... Ik vrees dat ik in de toekomst er meer aan zal toevoegen...

Never have I ever… cried because of a fictional character

I have! Meer dan eens. Emotioneel ben ik snel, vooral al ik echt meeleef met een karakter dan pik ik wel eens een traantje weg... De laatste keer was tijdens het lezen van Legendborn, geschreven door Tracy Deonn. 

Never have I ever… read a book in one sitting or one day

I have! Dit doe ik heel graag. Net als series bingwatchen, houd ik ervan om boeken in een keer of zo snel mogelijk te lezen. Maandag is vaak mijn leesdag en dit zorgt ervoor dat ik sommige boeken op een dag uitlees. Bijvoorbeeld The Queen of Nothing, geschreven door Holly Black. Het ligt wel een beetje aan het boek of dit ook echt lukt en werkt. Sommige boeken zijn iets meer beladen en dit zorgt ervoor dat ik toch soms even een pauze inlas. Maar ook in mijn vakanties houd ik graag leesdagen, waarin ik een boek op een dag uitlees. 

Never have I ever… bougt a book because of the cover

I have! Meer dan een keer. Ik ben hier echt schuldig aan, als ik eerlijk ben. Ik ben enorm visueel ingesteld en pak daardoor sneller een boek op in de boekenwinkel die ik er gaaf en mooi uit vind zien. Dit betekent niet altijd dat het boek ook echt iets voor mij is. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik eigenlijk tot nu toe altijd mazzel heb. 

Never have I ever…dressed up as one of my favorite literary characters

I have not! Niet als mijn favoriete karakters van een boek. Ik heb mij wel verschillende keren verkleed als Narcissa Malfidus van de Harry Potter serie. Simpel weg, vanwege mijn blonde haren en voorkeur voor een Zwadderich schooloutfit. Maar verder heb ik mij nooit verkleed als een van mijn favoriete karakters.      

                                                              Never have I ever…wrote a fanfiction about my favorite books

I have! Meer dan een eerlijk gezegd. Volgens mij heb ik er geen een afgeschreven, maar dat weet ik niet zeker dat zou ik moeten checken. Als tiener was ik dol op het lezen van fanfiction en af en toe betrap ik mij erop dat ik het weer opzoek. Zelf schreef ik altijd met veel plezier over de wereld van Harry Potter. 

Never have I ever…hated a book by an author I love

I have not! Ik haat nooit boeken. Wel heb ik boeken gehad van geliefde auteurs die ik minder leuk of niet leuk vond. Vooral bij Virginia Andrews heb ik een aantal boeken/series die ik niet leuk vind, terwijl ik dol ben op de rest van haar werk. Dit geldt ook voor J.K. Rowling en ja zelfs voor mijn favoriete schrijfster Jane Austen...

Never have I ever…gone into a bookstore to buy one book and come out with many more

I have! Althans het ligt eraan wat je met many bedoelt... Ik ga geregeld een boekenwinkel in en kom dan met meer dan één boek eruit, terwijl ik er maar één of geen één wilde kopen. Ik heb wat dat betreft echt een probleem. Hoewel ik nooit meer dan drie boeken in een keer gekocht heb bij een boekenwinkel, dus zoals ik al schreef ligt het er een beetje aan wat je bedoelt met many. Meer dan één in ieder geval wel. 

Never have I ever… liked the adaptation more than the book

I have never! Er schiet me in ieder geval niets te binnen. Meestal vind ik een adaptatie van een boek wel leuk, maar geef ik altijd toch de voorkeur aan het boek zelf. Dit heeft vaak te maken, omdat je langer in het verhaal zit wanneer je het leest en dingen vaak beter uitgelegd of belicht worden in een boek dan in een serie of een film. 

Never have I ever… spilled a drink over my book

I have never! Gelukkig! Moet er niet aan denken!

Never have I ever…read a book without the dust cover

I have never! Ik zou niet weten waarom je het eraf zou halen, als ik eerlijk ben. De stofomslag zorgt er juist voor dat het boek niet beschadigd raakt, dus ik laat het er altijd opzitten. Soms is het wel een beetje irritant, omdat het verschuift tijdens het lezen. Maar toch geef ik de voorkeur eraan om het erop te laten zitten. 

Het lijkt mij super leuk om te zien wat jullie zouden antwoorden op de stellingen! Doe mee in de reacties hieronder! 

Ik tag de volgende boekenbloggers waarvan ik hoop dat ze deze tag overnemen op hun blog😊:Tot snel!

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram