November Wrap Up 2020

donderdag 3 december 2020


 Zoals ik al voorspeld had in mijn november TBR had ik vorige maand teveel hooi op mijn vork genomen... Mijn TBR voor vorige maand was veel te groot. Vooral omdat ik geen rekening had gehouden met de extra dingen die ik moest doen voor mijn werk de afgelopen maand. Ouderavond, twee middagen uitwisselingen met basisscholen, extra vergaderingen en studiedag... Dit nam achteraf zoveel tijd in beslag dat ik meer met werk bezig was dan anders en hierdoor gewoon minder tijd had om te lezen... Maar goed ik heb nog wel wat gelezen en laten we maar snel gaan kijken welke boeken ik gelezen heb afgelopen maand. 

Wat heb ik niet gelezen?

Om te beginnen heb ik een aantal boeken niet gelezen in november. Twee ervan verschuif ik naar december, maar de andere drie zet ik even op mijn algemene TBR. Dit vooral omdat het anders mijn planning voor december in de war gooi, maar ook omdat ik een humeurige lezer ben momenteel. Ik heb er op dit moment gewoon geen zin in om die boeken te lezen en wil wat anders lezen. Een andere reden ervoor heb ik niet. De boeken die ik momenteel niet ga lezen, wil ik nog steeds heel graag lezen en het is niet dat mijn interesse ervoor weg is. Alleen op dit moment heb ik er even geen zin in en wil ik iets anders. 

Boeken die ik voorlopig even niet ga lezen: 

A Hero of Ages - Brandon Sanderson
Blood & Honey - Shelby Mahurin
The Damned - Renée Ahdieh

Boeken die ik verplaats naar December:

Bravelands: De Regelbrekers - Erin Hunter
De Heksencode - Anoeska Nossol

Wat heb ik dan wel gelezen?

Hunting Prince Dracula - Kerri Maniscalco

Genre: Mysterie, Thriller
Serie: Deel 2 van Stalking Jack the Ripper serie
In dit tweede deel volgen we Audrey Rose en Thomas Creswell terwijl ze mysterieuze moorden proberen op te lossen in het oude kasteel van Dracula. Dit deel begon minder spannend dan het eerste deel, maar het was nog net zo meeslepend. Vanaf de eerste pagina kon ik het niet neerleggen. De spanning liet misschien even op zich wachten, maar in de tussen tijd was er genoeg tijd om de karakters beter te leren kennen. Vooral de achtergrond van Thomas werd veel belicht in dit boek. Ik vond het heerlijk om te lezen en het is ook echt een boek dat ik in de toekomst vast nog een keer oppak. 
Toen de spanning eenmaal begon op te lopen, was het moeilijk om het boek af en toe neer te leggen. Het mysterie was intrigerend en het had een onverwacht einde. Meer dan eens vreesde ik voor mijn nieuwe favoriete karakters en soms kwam deze vrees nog uit ook. Al met al was het uiteindelijk een heel spannend boek met een heerlijk einde. 

Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★ (3.5 sterren, maar Goodreads staat geen halve sterren toe...Dus afgerond naar 4...)

The Queen of Nothing - Holly Black

Genre: Young Adult Fantasie
Serie: Laatste deel in The Folk of the Air tirlogie
Wat een epische conclusie! Morgen zal ik ook een review plaatsen over de gehele trilogie. Dit boek was echt top! Het tempo van het verhaal lag hoog en er gebeurde van alles. Soms iets te veel, waardoor bepaalde dingen misschien een beetje ongeloofwaardig werden, maar persoonlijk vond ik dit niet storend of afbreuk doen aan het verhaal. 
In mijn ogen is dit een geweldig slot van een even geweldige trilogie. Vol politieke intriges, verraad, liefde, familie problemen en vooral veel wraak. Het verhaal volgde Jude niet terugkeert naar de elfenwereld om haar plek als koningin weer in te nemen ten koste van alles. 
Ik heb genoten vanaf de eerste pagina en het boek in een zitting uitgelezen. Ik vind het gewoon jammer dat het verhaal nu ten einde is gekomen. Zelfs met deze mooie afsluiting. 

Mijn Goodreads beoordeling:★★★★

A Darker Shade of Magic - V. E. Schwab

Genre: Young Adult Fantasie, sciencefiction
Serie: Deel 1 van Shades of Magic trilogie
Na het lezen van dit boek had ik gemengde gevoelens en het duurde even voor ik goed wist wat ik ervan vond. Ik heb dit uitgebreid beschreven in een review over dit boek op mijn blog. Ik vond het uiteindelijk een leuk en interessant boek en ben van plan om deel twee op te pakken in 2021. Als je precies wilt weten wat ik van dit boek vond, ga dan snel naar mijn review

Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★ (3.5 sterren, maar Goodreads staat geen halve sterren toe...Dus afgerond naar 4...)

Winter - Marissa Meyer

Genre: Young Adult Sciencefiction, Distopian
Serie: Laatste deel in The Lunar Chronicles
Wat een boek. We volgen in dit boek Winter die worstelt met haar stiefmoeder Levana en haar plek in het rijk. Daarnaast volgen we Cinder die samen met haar vrienden een revolutie probeert te ontketenen om de troon van Levana op te eisen. De volledige serie is gebaseerd op bekende sprookjes en dit boek is gebaseerd op Sneeuwwitje. 
Het is enorm spannend vanaf de eerste pagina en er gebeurt heel veel in dit boek. Mijn enige punten van kritiek op dit boek zijn voorspelbaar en soms onnodige plotwendingen die het verhaal vertragen. Op bepaalde punten is het tempo van het verhaal erg hoog en is de spanning te snijden, maar af en toe neemt het verhaal ineens een wending waardoor dit vertraagd. Niet alleen zijn dit kritiek punten op dit boek, maar eigenlijk is dit over de hele serie een terugkerend iets. Maar persoonlijk stoorde ik me hier helemaal niet aan. Ik denk zelf dat als ik deze serie gelezen had als tiener, dit een van mijn favoriete zou zijn. 
Deze conclusie van de serie neemt tal van verschillende wendingen en zorgt ervoor dat je meerdere malen in angst zit over onze geliefde hoofdpersonen. Met een geweldige veldslag aan het einde is dit een perfect slot/

Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★

Escaping from Houdini - Kerri Maniscalco

Genre: Mysterie, Thriller
Serie: Deel 3 van Stalking Jack the Ripper serie
Twee moorden en een vermiste gast in de eerste 100 pagina's. Het boek begint gelijk vol spanning, mystieke aanwijzingen en onverwachte wendingen. Vanaf de eerste pagina zat ik aan het boek vast gekluisterd. In dit derde deel volgen we Audrey Rose en Thomas Creswell op hun reis naar Amerika met het schip RMS Etruria. Op het schip wordt iedere avond een magische circus voorstelling gehouden door de Moonlight Carnival. Tijdens de eerste twee shows worden er twee moorden gepleegd die erg veel weg hebben van de optredens die het circus doet. Aan Audrey Rose en Thomas Creswell de taak om deze mysteries op te lossen. 
Wat een rollarcoaster is dit boek! Zoveel doden. Het is een tijd geleden dat ik een moordmysterie heb gelezen met zoveel gruwelijke moorden. Het boek was super spannend en het tempo van het verhaal lag hoog. Het boek vond ik leuker en spannender dan het tweede deel en deed me qua opzet meer denken aan het eerste boek. 
Er was een element in het verhaal waar ik me een beetje aan stoorde. Dat was het karakter Mephistopheles, hij kwam veel te veel voor in het verhaal en leek niet veel toe te voegen aan de ontwikkelingen van het verhaallijn. Audrey gaat in dit boek veel met hem om en ik had het gevoel dat veel conversaties die ze hadden op niets uitliepen en net zo goed ingekort hadden kunnen worden. 
Al met al heb ik echt genoten van dit boek en raad ik het zeker aan als je van detectives houdt. 

Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★

Wat een super maand heb ik gehad qua boeken. Misschien niet zoveel gelezen als ik gepland had. De helft minder weliswaar... Maar wel het ene top boek na het andere. Ik heb genoten van alle boeken en ben blij dat ik ze gelezen heb. 

Wat heb jij gelezen in november? Zitten er in mijn lijst boeken bij die je graag zou willen lezen of juist helemaal niet? Laat me dat weten in de reacties hieronder!

Tot snel!Links naar de afbeeldingen: 
The Queen of Nothing: queen of nothing - Google Zoeken
A Darker Shade of Magic: a darker shade of magic - Google Zoeken
Escaping from Houdini: escaping houdini - Google Zoeken 

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram