The Folk of the Air trilogie - Review

vrijdag 4 december 2020

 "Instead of being afraid, I could become something to fear."

Magie, elfen, liefde, oorlog, familie verraad en verlangen naar wraak. Dit zijn maar enkele thema's die voorkomen in deze epische fantasie serie. De trilogie neemt je mee op een avontuur die je niet snel zal vergeten en voor je het weet heb je er een nieuwe favoriete serie bij.

Algemeen 

Folk of the Air trilogie: 

The Cruel Prince
The Wicked King
The Queen of Nothing

Schrijfster: Holly Black

Genre: Young Adult Fantasie

Samenvatting (Spoiler free)

Het verhaal volgt Jude Duarte die samen met haar tweelingzusje en oudere halfzus ontvoert worden door Madoc, de vroegere echtgenoot van hun moeder. Zij worden meegenomen vanuit de mensenwereld naar de elfenwereld. Hier worden ze door Madoc opgevoed alsof het zijn echte kinderen zijn. Tijdens hun jeugd worstelen ze met de vooroordelen en haat die de elfen hebben richting mensen. Jude doet er alles aan om te bewijzen dat ze thuis hoort in de elfen wereld en net zo goed is als een elf, dit zorgt ervoor dat ze in veel problemen verzeld raakt. 
Ze doet enorm haar best om een plek te veroveren aan de High Court van de elfen, ondanks dat ze aan alle kanten tegen gewerkt wordt met name door prins Cardan. De ongelooflijk knappe prins aan wie Jude een enorme hekel heeft, ook al kan ze haar ogen niet van hem afhouden. 
Terwijl ze er alles aandoet om een plek te veroveren aan de High Court raakt Jude verstrikt in allerlei politieke intriges en bedrog, terwijl ze haar lust voor het spillen van bloed en macht steeds meer begint te ontdekken. 
Als een burgeroorlog de elfenwereld lijkt te verdrinken in geweld. Riskeert Jude haar leven met een gevaarlijke deal om haar zussen en de elfenwereld te redden.

Wat vind ik van de serie?

Afgelopen zomer begon ik met het lezen van The Cruel Prince en ik moet eerlijk bekennen dat het even duurde voor ik echt lekker in het verhaal zat. Ik had in het begin erg mijn twijfels of de serie wel iets voor mij was. De schrijfstijl is vlot en eenvoudig. Wat ervoor zorgt dat het verhaal makkelijk en snel te lezen is. Ook heeft het verhaal zelf een hoog tempo en gebeurt er veel snel achter elkaar. Dit resulteerde in het feit dat ik eigenlijk alle boeken binnen ongeveer 3 ├á 4 uur uit had. 
In het begin had ik vooral wat meer moeite met de eenvoud waarin het geschreven is en de karakters vond ik niet erg sympathiek en moeilijk leuk te vinden. Dit veranderde echter ongeveer halverwege het eerste boek. Want man, man, man, wat een wending!!! Deze wending zorgde ervoor dat ik met openmond het boek verder heb uitgelezen. Die zelfde avond bestelde ik nog deel 2 en deel 3. Na de eerste helft werd het verhaal zo ongelooflijk spannend en gebeurde er zoveel verraad en nam het verhaal bizar veel onverwachte wendingen. Dit vond ik zelf echt helemaal geweldig. Ik ben dol op onverwachte heftige wendingen en dit zorgde ervoor dat ik het boek heel erg leuk vond. 

Zodra de boeken binnen waren begon ik met het lezen van The Wicked King. Dit boek ging verder waar het eerste deel stopte en de spanning was te snijden. Dit boek zorgde ervoor dat ik de karakters steeds beter leerde kennen en beter kon begrijpen. Mijn medeleven groeide met de pagina die ik las en al snel werd vooral Jude een van mijn favoriete karakters.
Ook dit tweede boek zit vol onverwachte wendingen en vooral veel verraad uit onverwachte hoeken. Rond de tweede helft van het boek begon het tempo van het verhaal er langzaam uit te gaan en verliep het rustiger en wat langzamer. Persoonlijk vond ik dit wat minder leuk, maar niet heel storend.

Het duurde even voor ik mezelf de tijd gaf het laatste boek op te pakken. Je kent het vast wel, het uitstellen van een laatste boek in de serie, omdat het verhaal hierna echt afgelopen is. Dat was voor mij ook de reden dat ik het uitstelde. Ik wilde het dolgraag lezen, maar gelijk tijdig wilde ik niet dat het ten einde kwam. 
In november heb ik eindelijk het boek toch opgepakt en in een dag uitgelezen. Het was bizar maar de spanning in dit boek lag hoger dan in de vorige twee. Dit boek werkt toe naar een enorme veldslag. Ieder hoofdstuk vreesde ik wel voor geliefde karakters en maakte ik mij meerder keren zorgen over hoe het af zou lopen. 

Al met al heeft deze serie mij echt verbaasd. Toen ik dit begon vreesde ik eerst dat het te kinderlijk zou zijn, maar het is verre van dat. Het verhaal is erg volwassen en zorgt ervoor dat je meerder keren op het puntje van je stoel zit.
De karakters maken geweldige ontwikkelingen mee en de magische wereld wordt op een sprookjesachtige manier beschreven. Terwijl je dit leest zie je alles levendig voor je en wordt je meegesleept door de elfenwereld en de avonturen van Jude.
Het is absoluut een aanrader als je houdt van elfen, fantasie en politieke intriges. 

Mijn Goodreads beoordelingen

The Cruel Prince ★★★★ (3.5, maar Goodreads geeft geen halve sterren... Dus afgerond 4.)
The Wicked King ★★★★
The Queen of Nothing ★★★★

The Folk of the Air Trilogie ★★★★

Wat vind jij van deze serie? Heb je het gelezen of ben je het van plan om het te lezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder!Tot snel!
Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram