Boeken die ik wil lezen in 2021

vrijdag 15 januari 2021

We hebben allemaal waarschijnlijk wel een lijst met boeken die we graag willen lezen. Of we deze lijst nu in ons hoofd hebben of dat we het op papier hebben gezet. Dit jaar is een van mijn goals deze lijst proberen af te werken. 

Voor het jaar, 2021, heb ik een aantal goals gemaakt die ik wil proberen te halen. Een van deze goals is de boekenlijst af werken, waarop ik alle boeken en series heb opgeschreven die ik dit jaar wil lezen. 
Het leek mij handig om alle boeken en series die ik wil lezen eens op te schrijven. Door het op te schrijven kan ik makkelijker bijhouden wat ik wel en niet heb gelezen en dit geeft naar mijn gevoel wat meer structuur. 
Normaal had ik deze lijst altijd in mijn hoofd en staan de boeken op mijn 'Want To Read List' in Goodreads, maar toch check ik deze lijst zelden.
Aan de hand van deze lijst en de ongelezen boeken in mijn boekenkast heb ik mijn boekenlijst opgeschreven. Op deze lijst heb ik niet alles opgeschreven van wat ik op Goodreads heb staan. Ik heb enkel de boeken en series opgeschreven waar ik echt heel graag aan wil beginnen. 
Door ook te kijken naar mijn ongelezen boeken in de boekenkast, werk ik ook gelijk aan mijn goal om 40 ongelezen boeken uit mijn boekenkast te lezen. Bijna alle boeken en series die in deze lijst staan, heb ik zelf al op de boekenplank.

De lijst heb ik verdeeld in drie categorieën:

1. Boeken die ik wil lezen
Hieronder heb ik alle boeken genoteerd die voor zover ik weet niet bij een serie horen en dus standalones zijn. 
2. Series die ik af wil lezen of wil bij lezen
Onder dit kopje heb ik alle series opgeschreven waar ik de afgelopen jaren aan begonnen ben, maar nog niet heb afgelezen. Ook heb ik hier de series neergezet die ik wil bijlezen, met andere worden series die nog niet afgeschreven zijn.
3. Series die ik wil beginnen
Onder dit laatste kopje staan alle series die ik dolgraag wil beginnen. Van bijna al deze series, behalve twee, heb ik het eerste deel of de complete serie al in huis. 

Boeken die ik wil lezen:

 • Watership Down, Richard Adams
 • Agatha Christie boeken die ik op de plank heb staan... Dit zijn er erg veel...
 • Middlemarch, George Eliot
 • Among the Beasts & Brairs, Ashely Poston
 • Meg & Jo, Virginia Kantra
 • The Jane Austen Society, Natalie Jenner
 • Helsinki, Nathalie Pagie
 • The Lady of the Rivers, Philippa Gregory

Series die ik af wil lezen of wil bij lezen: 

 • Cursebreakers Series, Brigid Kemmerer
 • The All Souls Trilogy, Deborah Harkness
 • Serpent & Dove Series, Shelby Mahurin
 • The Beautiful Series, Renée Ahdieh
 • The Villains Series, Serena Valentino
 • Twisted Tales Series, Disney (Verschillende schrijfsters)
 • The Last Hours, Cassandra Clare
 • Mistborn, Brandon Sanderson (Bezig met het laatste deel)
 • Wheel of Time, Robert Jordan (Deze serie wil ik verder lezen, maar verwacht niet dat ik het dit jaar af lees...)
 • A Court of Thorns and Roses, Sarah J. Maas
 • Cresent City, Sarah J. Maas (Als het goed is komt het tweede deel eind dit jaar uit)

Series die ik wil beginnen: 

 • Song of Ice and Fire, George R.R. Martin (Deze wil ik graag opnieuw lezen)
 • The Dark Shores, Eliot Brooks
 • The Shannara Chronicles, Terry Brooks
 • De Saga van de Eilanden van het Licht, Juliet Marillier 
 • The Stormlight Archive Series, Brandon Sanderson
 • Thomas Cromwell Series, Hilary Mantel
 • Warrior Cats Serie 2, Erin Hunter
 • Bone Grace, Kathryn Purdie
 • Jurassic Park, Michael Crichton
 • Court of Miracles, Kester Grant
 • The Infernal Devices, Cassandra Clare
Op mijn Goodreads account kan je zien dat ik nog wel veel meer boeken wil lezen, maar ik heb mij echt gehouden aan de boeken waar ik niet op kan wachten om aan te beginnen. Ook wilde ik deze lijst een beetje realistische houden. Ik was bang dat als ik hem nog langer zou maken, het niet te doen zou zijn voor dit jaar. 

Ik heb er zin in en kan niet wachten om hieraan te beginnen! Welke boeken en series wil jij graag lezen dit jaar? Laat het mij weten in de reacties hieronder!
Tot Snel!


Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram