Boeken waar ik naar uitkijk in 2021 - deel 1

maandag 18 januari 2021

Er komen weer zoveel boeken uit dit jaar, dat het mij leuk leek om met jullie een lijst te delen van de boeken waar ik naar uitkijk in het eerste kwartaal. Op een aantal boeken kan ik eerlijk gezegd niet wachten. 

De lijst van boeken waar ik dit jaar naar uitkijk is zo groot dat ik heb besloten om de lijst op te delen in vier delen. Ieder kwartaal zal ik een lijst delen met boeken waar ik naar uitkijk voor die drie maanden. Vandaag het eerste deel met een lijst van boeken waar ik naar uitkijk in januari, februari en maart. 

Januari

Lore

Schrijver: Alexandra Bracken
Genre: young adult, fantasie, mythologie 
Aantal pagina's: 480
Uitgeverij: Disney-Hyperion
Publicatiedatum: 5 januari
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book

Negen Griekse goden worden gestraft voor een rebellie. Als straf moeten zij op de Aarde leven als stervelingen. Op de Aarde worden ze opgejaagd door de afstammelingen van oude bloedlijnen die graag een god willen doden en zijn of haar kracht willen overnemen. 
Op de aarde moeten de goden zien te overleven en krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. 

Light of the Jedi

Schrijver: Charles Soule 
Genre: Sciencefiction 
Serie: Star Wars Disney Canon Novel
Aantal pagina's: 377
Uitgeverij: Penguin Random House
Publicatiedatum: 5 januari
Verkrijgbaar in: paperback, luisterboek, e-book

Tweehonderd jaar na de gebeurtenissen van Star Wars: The Phantom Menace, moeten de nobele en wijze Jedi Ridders een gevaarlijke dreiging bevechten. Die alles lijkt te bedreigen zowel de Galaxy als de Force. 

A Vow so Bold and Deadly

Schrijver: Brigid Kemmerer
Genre: young adult, fantasie
Serie: Cursebreakers
Deel: 3, laatste deel 
Aantal pagina's: 416
Uitgeverij: Bloomsbury YA
Publicatiedatum: 26 januari 
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book

Het laatste deel van de Cursebreakers serie volgt de vier hoofdpersonen Rhen, Harper, Grey en Lia Mara, terwijl ze tegen over elkaar komen te staan in een oorlog om Emberfall. Loyaliteit, vriendschap en liefde komen op de proef te staan, wanneer een oude vijand terugkeert en dreigt hen allemaal te vernietigen. 

Secret of the Starcrossed

Schrijver: Clara O'conner
Genre: young adult, fantasie 
Serie: The Once and Future Queen 
Deel: 1
Aantal pagina's: 488
Uitgeverij: One More Chapter
Publicatiedatum: 21 januari
Verkrijgbaar in: paperback, luisterboek, e-book

In deze nieuwe YA serie ontmoet de wereld van de Hunger Games de Grisha wereld. Het perfecte nieuwe YA boek voor lezers die dol zijn op Cassandra Clare, Marie Lu en Belle Forest. 

Het speelt zich af in een wereld waarin het Romeinse Rijk nooit is gevallen. In Londinium woont Cassandra, een handelaars dochter. Ze is verloofd met Marcus, de meest begeerde vrijgezel van de stad. Maar als ze Devyn ontmoet, een jonge man opzoek naar een meisje met magische bloed, dreigt dit haar wereld op zijn kop te zetten. 
Een magische ziekte lijkt de stedelingen leeg te zuigen en de raad van het Romeinse Rijk probeert in te grijpen. Cassandra moet kiezen tussen; wetenschap en magie, Marcus en Devyn. 

Februari

The Witch's Heart

Schrijver: Genevieve Gornichec
Genre: volwassen fantasie
Aantal pagina's: 368
Uitgeverij: Ace Books
Publicatiedatum: 9 maart 
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book

Angrboda's verhaal begint waar de verhalen van de meeste heksen eindigen met een verbranding. Ze wordt verbrand omdat ze weigerde de god Odin een blik in de toekomst te geven. De brand zorgt ervoor dat Angrboda gewond is en ze vlucht het bos in. Hier ontmoet ze Loki, die haar wantrouwen weet om te toveren tot liefde. 
Samen leven ze ver weg Odin's alziend oog. Ze krijgen drie ongewone kinderen en als Angrboda's profetische krachten langzaam terugkomen beseft ze dat hun leven niet langer meer veilig is. 

A Court of Silver Flames

Schrijver: Sarah J. Maas
Genre: young adult, fantasie 
Serie: A Court of Thorns and Roses 
Deel: 4
Aantal pagina's: 757
Uitgeverij: Bloomsbury Publishing
Publicatiedatum: 16 maart 
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book

Nesta worstelt met haar nieuwe leven als Hoge Fae en de verschrikking van de oorlog met Hybern die ze niet kan vergeten. Als of dat al niet genoeg is roept Cassian een ongekende woede in haar op, die alleen maar voor problemen lijkt te zorgen als ze op elkaar worden aangewezen. 
Als een dreiging van een nieuwe oorlog een schaduw op de wereld werpt. Moeten Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aangaan. 

Maart

Chain of Iron

Schrijver: Cassandra Clare
Genre: young adult, historische fantasie
Serie: The Last Hours
Deel: 2
Aantal pagina's: 688
Uitgeverij: Walker Books
Publicatiedatum: 2 maart 
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book

Cordelia Carstairs is verloofd met James Herondale, de jongen op wie ze al verliefd is sinds haar kindertijd. Ze lijdt een nieuw leven in Londen met haar beste vriendin Lucy Herondale, James en zijn vrienden. Ze kijkt uit naar de terugkeer van haar geliefde vader, die helaas erg verbittert is door de omstandigheden. 
Haar huwelijk met James is echter niet meer dan een leugen om haar reputatie te redden. James houdt niet van haar en is verliefd op Grace Blacktorn, wiens broer Jesse op mysterieuze wijze stierf een aantal jaar geleden. 
Terwijl Cordelia worstelt met haar persoonlijk problemen, teistert een seriemoordenaar Londen die het gemunt heeft of Shadowhunters. Cordelia en haar vrienden zullen er alles aan moeten doen om deze moordenaar te vinden en uit te schakelen. 

The Place Beyond Her Dreams

Schrijver: Oby Aligwekwe
Genre: young adult, fantasie, sciencefiction
Aantal pagina's: 207
Uitgeverij: Eclat Books
Publicatiedatum: 16 maart 
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book

Na de dood van haar grootvader, gaat Ona naar het magische Luenah. Hier ontdekt ze dat ze een belangrijke doel heeft hier op Aarde. Ze krijgt een doos in ruil voor wat haar het liefst is. 
Tijdens het vervullen van haar queste ontdekt ze dat niemand is wie ze zeggen te zijn en dat dromen een zware prijs hebben. Gevaar ligt op de loer en ze moet er alles aan doen om een slechterik te ontmaskeren en haar geliefdes te redden. 

Dit zijn alle boeken waar ik naar uitkijk in de aankomende drie maanden. Er zijn er nog twee die uitkomen, die ik wel in de gaten houd, maar hiervan heb de ik de eerste delen nog niet gelezen. Dus of ik er dan ook echt naar uitkijk, weet ik nog niet. Het gaat of Phoenix Flame, het tweede deel van Havenfall geschreven door Sara Holland en Bone Crier's Dawn, het tweede deel van Bone Crier's Moon geschreven door Kathryn Purdie. Ik hoop dat de eerste delen aan mijn verwachtingen zullen voldoen, zodat ik ook kan uitkijken naar deze tweede delen die uitkomen. 

Naar welke boeken kijk jij uit de aankomende maanden? Laat het mij weten in de reacties hieronderšŸ˜ŠTot snel!! 

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram