December Wrap Up 2020

woensdag 6 januari 2021

Deze maand is het mij eindelijk gelukt om meer te lezen, maar liefs 11 boeken! Veel meer dan ik had gedacht! De afgelopen maanden had ik door allerlei omstandigheden minder tijd om te lezen, maar december bleek de maand te zijn waarin ik het ene boek na het andere verslond. Ik heb ervan genoten en hoop dat ik mijn reading slump achter mij heb gelaten.
In deze wrap up pak ik het iets anders aan dan de vorige keren. De wrap up heb ik verdeeld in twee delen. Het eerste deel zijn de boeken waarover ik al uitgebreide reviews heb geplaatst op mijn blog. Door op de titel van het boek te klikken wordt je vanzelf doorverwezen naar de review van het boek. Het tweede deel bestaat net als de vorige keren uit mini reviews over de andere boeken die ik heb gelezen. 

Boeken met uitgebreide reviews

De Heksencode

Geschreven door Anoeska Nossol - Genre: Young Adult, Dystopische Novelle
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★

Legendborn

Geschreven door Tracy Deonn - Genre: Young Adult Fantasy
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★★

The Cat Café Serie

Geschreven door Melissa Daley - Genre: Feelgood, Fictie, Dierenverhalen 
Mijn Goodreads beoordeling: 

Deel 1: Molly & het Kattencafé    ★★★★
Deel 2: Winter in het Kattencafé    ★★★★ (3.5 sterren, Goodreads doet niet aan halve sterren, dus afgerond 4 sterren)

A Christmas Carol

Geschreven door Charles Dickens - Genre: Kerstverhaal, Spookverhaal, Engelse klassieker, Literatuur
Mijn Goodreads beoordeling:     ★★★★★

Little Women

Geschreven door Louisa May Alcott - Genre: Classic, Fictie, Young Adult
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★★

Mini reviews

Bravelands - Regelbrekers

Geschreven door Erin Hunter
Genre: Young Adult Fantasie

Regelbrekers is het tweede boek in de serie Bravelands. Dit tweede deel begint waar het eerste deel eindigde met de dood van Oppermoeder. Bravelands is hierdoor aan chaos overgeleverd. Er voert een machtsstrijd nu de leider van de dieren er niet meer is. 
Je volgt Sky, Doorn en Fier terwijl ze alle drie worstelen met verschillende problemen in de Bravelands. Doorn probeert er alles aan te doen om Stinger te ontmaskeren voor wie hij werkelijk is. Sky gaat op onderzoek uit om te zien wat de voortekenen betekenen die zij ziet en ze probeert te ontdekken wie de nieuwe Opperouder is. Fier probeert zijn weg te vinden in de Titaantroep terwijl Titaan er alles aan doet om zijn leven zo moeilijk mogelijk te maken. 
Ik was erg enthousiast na het lezen van het eerste boek, maar nu ik het tweede deel heb gelezen zit ik in een tweestrijd. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik ervan moet vinden. Het is goed geschreven met een fijne schrijfstijl waarmee Erin Hunter al haar boeken schrijft. De spanning is te snijden in dit boek en er is van alles gaande. Persoonlijk vond ik dat er te veel gebeurde op het zelfde moment. Er gebeurd van alles en nog wat en het verhaal wordt steeds ingewikkelder en verder uitgebreid en toch greep het mij  niet zoals het eerste deel gedaan heeft. 
Ik voel nog steeds geen connectie met de karakters wat ik nu na het uitlezen van het tweede deel wel had gehoopt. Het maakt mij niet veel uit wie er leeft en wie niet. Het verhaal begint zijn grip op mij te verliezen en ik merk dat ik eigenlijk gewoon het einde wil weten en het verder niet zoveel aantrekt. 
Dit is puur persoonlijk en echt een verklaring ervoor heb ik niet. Op de een of andere manier werkt dit voor mij niet zo. Ik ben van plan de serie nog een kans te geven met het derde deel om te zien of ik het verder wil lezen of dat ik ermee stop. Het heeft de elementen die ik normaal gesproken leuk vind, maar dit keer voel ik het niet. 

Mijn Goodreads beoordeling: ★★★

Stars Above (Alle Sterren)

Geschreven door Marissa Meyer
Genre: Young Adult, Fantasie, Science Fiction

Alle Sterren is een aanvullend boek op The Lunar Chronicles waarin allerlei korte verhalen over de hoofdpersonen uit The Lunar Chronicles serie zijn gebundeld. Deze schitterende serie is een science fiction serie waarin bekende sprookjes als Assepoester, Sneeuwwitje, Roodkapje en Rapunzel opnieuw worden verteld en worden samengevoegd. Onze vier heldinnen gebaseerd op de heldinnen uit de sprookjes worden geconfronteerd met levensgevaarlijke problemen en moeten er alles aan doen om de wereld te redden van de wrede koningin.  
Normaal gesproken ben ik geen fan van korte verhalen en ook nu moet ik eerlijk zeggen dat niet alle verhalen mij aanspraken. 
Veel van deze korte verhalen leken eerder op scènes die uit de boeken van de serie waren gehaald. Ook had ik ze liever gelezen als onderdeel van de boeken van de serie, want ze vulde namelijk mooi gaten op die in het verhaal van de serie waren ontstaan en gaven meer duidelijkheid over bepaalde karakters zoals Winter en Jacin. De korte verhalen hadden een betere plek gehad in de boeken zelf dan als een aparte verhalenbundel. De duidelijkheid over bepaalde karakters en gebeurtenissen die ik miste in de boeken werden met deze scènes verduidelijkt en hadden daarom in mijn ogen gewoon in de boeken moeten staan. 
Maar toch vond ik het leuk om het lezen en was ik blij dat ik er direct na Winter, het laatste deel van de serie, aan begon. Het gaf niet alleen meer duidelijkheid, maar een aantal verhalen waren ook erg leuk om te lezen. Zoals het verhaal 'De Kleine Androide' wat gebaseerd is op De Kleine Zeemeermin. 
Het laatste verhaal vond ik zelf het leukst en had in mijn ogen makkelijk toegevoegd kunnen worden in Winter, als een epiloog. Het verhaal sloot de serie mooi af en was precies wat ik nodig had om te lezen. 

Al met al vond ik het een leuk boek om te lezen en is het zeker een aanrader als je de andere boeken gelezen hebt van The Lunar Chronicles. Het boek zou ik niet aanraden als je deze serie niet gelezen hebt. Het zijn geen korte verhalen met een begin en een eind, maar echt meer scènes uit de serie die de boeken niet gehaald hebben. Daarom denk ik niet dat de korte verhalen enige betekenis zullen hebben als je de The Lunar Chroniscles serie niet gelezen hebt. 

Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★ (3.5 sterren, Goodreads doet niet aan halve sterren, dus afgerond 4 sterren)

The Mortal Instruments serie (boek 3 t/m boek 6)

Geschreven door Cassandra Clare
Genre: Urban Fantasie, Young Adult

In 2020 ben ik opnieuw de Shadowhunter wereld ingedoken door The Mortal Instruments serie weer op te pakken. Deze serie gaat over Clary Fairchild, die er achter komt dat haar moeder een shadowhunter is en op demonen jaagt. Wanneer haar moeder gekidnapt wordt probeert ze er alles aan te doen om haar terug te vinden. Ze krijgt de hulp van Jace, een shadowhunter, en samen met hem en zijn vrienden gaat Clary de strijd aan met de slechterik Valentine die niet alleen haar moeder heeft ontvoerd, maar ook de wereld die zij kennen wilt vernietigen. 

Na wat moeite met het doorkomen van de eerste twee boeken, had ik even een pauze nodig. Vorige maand begon het echter weer te kriebelen en pakte ik het derde boek, City of Glass op. EN wat een boek!!! Ik heb City of Glass bijna in een zitting uitgelezen. Vanaf de eerste pagina's werd ik in het boek gezogen en liet het verhaal mij niet meer los. Ik genoot van de actie, spanning en humor die het boek bracht en het zorgde ervoor dat ik verliefd werd op de karakters waar ik in eerste instantie met de eerste twee boeken wat meer moeite had. 
Het derde deel zat vol actie en het tempo van het verhaal lag hoog. De karakters waren continue in gevaar en ik zat op het puntje van mijn stoel. Niet zo gek dus dat ik daarna gelijk het vierde deel, City of Fallen Angels oppakte. In dit deel lag het tempo van het verhaal lager en draaide het vooral om hoe de karakters omgingen met de heftige gebeurtenissen van boek drie. Alle karakters leken even te moeten bijkomen en wennen aan de nieuwe situatie. Aan het einde van het boek begon het tempo van het verhaal te stijgen en liep ook de spanning steeds meer op. Mijn reden om hierna boek vijf direct op te pakken. 
In boek vijf, City of Lost Souls, liep de spanning van het verhaal gestaag op en genoot ik van de levensgevaren die de karakters steeds onder ogen moesten zien. Na het uitlezen van het vijfde deel moest ik weten hoe het afliep en dus begon ik aan het zesde boek, City of Heavenly Fire. 
Helaas begon dit zesde boek met een introductie van nieuwe karakters. Als er iets is waar ik als lezer een hekel aan heb, dan is het wel het introduceren van nieuwe point of view karakters in een laatste deel van een serie. Vooral karakters die je helemaal nog niet kent. Helaas hadden ze een grote rol dan ik na het eerste hoofdstuk had gedacht en dit haalde voor mij de enorme spanning uit het boek. Steeds als ik lekker in het verhaal zat en op het puntje van stoel zat, kwam er weer een stuk of hoofdstuk uit de ogen van onze nieuwe karakters. Dit stoorde mij enorm, aangezien het mij totaal niets interesseerde wat er met hen gebeurde. Ik kende ze nauwelijks en eerlijk gezegd wilde ik dat zo houden. Ik wilde weten hoe het afliep met mijn geliefde hoofdpersonen en bijfiguren waar ik de andere vijfboeken van was gaan houden. Al met al was dit het enige punt waar ik mij aan stoorde aan dit boek, maar ik vond het wel een groot punt dat door het hele boek verspreid zat.

Momenteel werk ik aan een serie review waarin ik dieper in zal gaan op wat ik van de boeken vond. Ergens in de aankomende weken komt deze online te staan, dus houd even vol en dan zal ik in meer details treden!

Mijn Goodreads beoordeling: 

City of Glass ★★★★
City of Fallen Angels ★★★★
City of Lost Souls ★★★★
City of Heavenly Fire ★★★

Zo dit waren alle boeken die ik gelezen heb in december. Een mooie afsluiting van een turbulent jaar, denk ik zo. Welke boeken heb jij gelezen in december en met welk boek heb jij het jaar afgesloten? Laat het mij weten in de reacties hieronder! Tot snel!Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram