Mijn New Year Goals voor 2021

maandag 11 januari 2021

Ohhh het maken van Reading Goals is zoooo leuk! Bijna iedereen maakt wel goals voor het nieuwe jaar, waar hij of zij zich graag aan wil houden. Ook ik heb dat weer gedaan en dit jaar ga ik proberen mij daar ook echt aan te houden! 

Mij houden aan mijn goals voor dit jaar is misschien wel de grootste uitdaging, maar ik hoop door het anders aan te pakken dat mij dit toch gaat lukken. 
Dit jaar wil ik proberen mijn goals heel het jaar bij te houden. Dit heb ik nog nooit gedaan, dus ik ben benieuwd of dit zal helpen. Ook wil ik proberen wat meer realistische goals te maken dan de afgelopen jaren.
Laten we maar eerst eens kijken hoe ik het er in 2020 van af heb gebracht.

Mijn goals voor 2020 en of ik ze heb gehaald: 

1. Meer volwassen Fantasie en meer volwassen fictie
Matig! Van de 79 boeken heb ik ongeveer 23 volwassen fictie/fantasie boeken gelezen. Het is meer, maar ik heb duidelijk nog steeds meer Young Adult gelezen dan volwassen literatuur. 
2. Meer comics lezen
Matig! Afgelopen jaar heb ik er 5 gelezen, dit is meer dan de jaren ervoor, maar ik vind het nogal matig. Het behalen van dit goal is gelukt, maar ik had op meer gehoopt. 
3. The Mortal Instruments Serie lezen
Gelukt! De review voor deze serie komt aankomende woensdag online! 
4. Al mijn ongelezen boeken lezen die ik in mijn boekenkast heb staan
Gefaald, BIG TIME!!! Dit was echt totaal niet realistische, terwijl ik deze goal maakte kocht ik vrolijk nieuwe boeken. Geen idee of mij dit ooit lukt!
5. Proberen meer verschillende genres te lezen
Matig! Heel erg matig, eerlijk gezegd. Eigenlijk heb ik nauwelijks andere genres gelezen. Her en der een andere genre, maar fantasie boeken hebben duidelijk nog steeds mijn voorkeur. 
6. Goodreads bijhouden
Gelukt! Ik heb alle boeken die ik gelezen had bijgehouden en ook beoordeeld. Daarnaast heb ik ook nieuwe boeken toegevoegd aan mijn Want To Read List en probeer ik mij wat meer te mengen in de community. 
7. Booktube bijhouden
Gefaald!! Het eerste deel van het jaar ging dit goed, maar na de zomervakantie heb ik niets meer geüpload. Ik hoop dit jaar misschien terug te gaan. 
De goals van 2020 heb ik redelijk behaald, al zeg ik het zelf. Op twee goals na heb ik eigenlijk alles wel behaald, alleen had ik bij sommige goals een hogere uitkomst verwacht dan dat het uiteindelijk was. 
Voor 2021 heb ik nieuwe goals gemaakt en deze heb ik verdeeld onder twee kopjes Boeken Goals en Blog Goals. Ik heb namelijk niet alleen lees goals gemaakt, maar ook een paar goals voor mijn blog. 

Mijn Goals voor 2021

Boeken Goals

1. Goodreads Reading Challenge
Voor de Goodreads reading challenge ben ik van plan 85 boeken te lezen. Ik had twee polls uitgezet voor het helpen kiezen van mijn nieuwe reading challenge. Bij Goodreads stond 80 boeken bovenaan en bij Instagram 85. Omdat ik het afgelopen jaar erg dicht ben geëindigd bij de 80 boeken, vond ik dit niet echt een uitdaging. Dus ben ik voor de 85 boeken gegaan. Hopelijk red ik dit😁
2. Per maand één boek van Agatha Christie lezen
Vorige jaar heb ik bij de supermarkt, Dirk van den Broek, een stapel Agatha Christies gekocht en deze wil ik graag gaan lezen. De snelste manier om hierdoor heen te komen is door er iedere maand een op te pakken.
3. Iedere maand een kleine TBR maken
Ik merk aan mijzelf dat ik momenteel een humeurige lezer ben en hierdoor werkt een te grote TBR averechts... Vorig jaar vond ik het super leuk om grote TBR's te maken en mij hieraan te houden, dit zag ik echt als een uitdaging. De laatste twee maanden merk ik dat dit niet echt werkt. Dus wil ik niet meer dan 4 a 5 boeken per maand op mijn TBR zetten, zodat ik genoeg ruimte heb om boeken op te pakken waar ik op dat moment zin in heb.
4. Meer zelf gaan schrijven 
Graag wil ik mijn oude hobby schrijven weer oppakken. Vroeger schreef ik veel verhalen. Het afgelopen jaar heb ik er een aantal geschreven, maar graag zou ik dit nog meer willen doen.
5. Ongelezen boeken lezen uit mijn boekenkast
Zoveel mogelijk mijn ongelezen boeken lezen die ik in de kast heb staan. Mijn goal is om van de 85 boeken, 40 boeken te lezen die ik zelf al heb. 
6. Boekenlijst bijhouden
Boeken lezen die ik op mijn boekenlijst heb staan. Hierop staan alle boeken die ik dit jaar echt wil lezen. Klik hier om deze lijst te bekijken. 
7. Meer dan 10 Comic boeken lezen. 
In 2020 heb ik er 5 gelezen en dat hoop ik dit jaar te verdubbelen. Ik heb er meer dan genoeg in de boekenkast staan😅, dus dat moet wel lukken!
8. 3 Geschiedenis boeken lezen
Als docent geschiedenis, vind ik dat ik meer geschiedenis boeken moet lezen. Nu kijk ik voornamelijk alleen maar documentaires en zoek ik af en toe wat op in boeken, maar echt een geschiedenis boek lezen dat komt er niet van. Ik wil het doel niet te hoog maken en zal tevreden zijn als ik 3 geschiedenis boeken gelezen heb voor het einde van het jaar. 

Blog Goals

Mijn blog goals zijn voornamelijk goals om mijn blog te vergroten. Ik heb geen cijfers in mijn hoofd bij deze goals, als het er al meer zijn dan nu ben ik al blij. Dan zal ik ook meer gedreven zijn om bloggen te blijven volhouden, denk ik. 

1. Wekelijks te blijven bloggen
2. Vaste dagen aanhouden voor mijn blog. Voorlopig wil ik maandag, woensdag en vrijdag een nieuw artikel plaatsen. 
3. Mijn aantal volgers op Social Media vergroten. Op Instagram, Twitter en Pinterest.
4. Proberen mijn aantal bezoekers van mijn blog te verhogen. 
5. Vooruit werken voor mijn blog. Dit zal er hopelijk voor zorgen dat ik 3x in de week een artikel kan plaatsen. 
6. Terug gaan naar Booktube.

14 Goals voor het nieuwe jaar lijken me meer dan genoeg. Ik hoop dat ik niet te veel hooi op mijn vork neem, maar ik heb er zin in om aan mijn goals te gaan werken en ben benieuwd hoe ik het er dit jaar vanaf zal brengen. 
Welke goals heb jij voor jezelf gesteld voor dit nieuwe jaar? Laat het mij weten in de reacties hieronder!
Tot snel!
Follow my blog with Bloglovin

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram