Mijn Reading Planner invullen voor 2021

dinsdag 5 januari 2021

Plannen, plannen, plannen! Dit jaar word voor mij een goed georganiseerd jaar. Met een weekplanner, agenda, budgetplanner en nu ook een Reading Planner! Ik heb er zin! Vandaag heb ik mijn nieuwe reading planner ingepland voor het nieuwe jaar en met name de maand januari.

Vorig jaar begon ik voor de eerste keer met het bijhouden van de boeken die ik gelezen heb. Hiervoor gebruikte ik in het begin van het jaar mijn eerste reading planner. Helaas beviel dit boekje mij niet helemaal en halverwege het jaar ben ik ermee gestopt en gebruikte ik alleen nog Goodreads. Dit jaar ga ik voor mijn tweede poging met mijn nieuwe reading planner van Owlcrate aan de slag. 
Vanaf het moment dat ik hem heb binnengekregen, met de november boekenbox, heb ik zin om deze planner te gaan gebruiken. Om hieraan te beginnen heb ik een aantal spullen klaargelegd die ik van plan ben te gebruiken bij het invullen van mijn planner. 

Benodigdheden: 

 • Reading Planner
 • Pen
 • Potlood
 • Zwarte Stift
 • Gekleurde Stiften
 • Stickers (ook van Owlcrate)
 • Lijst met nieuwe boeken voor 2021 waar ik naar uit kijk 

Aan de slag!

Mijn nieuwe reading planner heeft een aantal functies die bij iedere maand herhaald worden. 
 • Informatie (voor het geval je de planner kwijt raakt, komt eenmalig voor)
 • Favoriete boeken (hier ben ik van plan mijn favoriete boeken in op te schrijven van het nieuwe jaar, komt eenmalig voor)
 • Een maandoverzicht
 • Book Wishlist (voor de nieuwe boeken die in de maand uitkomen en die ik graag wil hebben)
 • Monthly TBR (voor de boeken die ik van plan ben om te gaan lezen in die maand)
 • Weekplanners met een leeslijst en de mogelijkheid het aantal pagina's bij te houden
 • Plek voor mini boek reviews
 • Plek voor notities
 • Plek voor mijn favoriete quotes
 • Monthly Wrap Up (voor een overzicht van alles wat ik heb gelezen in die maand)

Stap 1 Informatie 

Als eerste stap ben ik begonnen met het invullen van de informatie aan het begin van de planner. Dit was zo gedaan aangezien er niet veel ingevuld hoefde te worden. Mijn naam, telefoonnummer en email voor het geval ik mijn planner kwijt zou raken. Altijd handig! 

Stap 2 Maandoverzicht

Mijn tweede stap was de maandoverzicht van januari invullen. Ik heb dit maandoverzicht redelijk leeg gehouden, omdat ik het niet echt van plan ben dit te gaan gebruiken. Bij de weekoverzichten heb ik meer ruimte om dingen op te schrijven en daar gaat mij voorkeur naar uit. Ik heb er wel voor gekozen om de data bij de juiste dag neer te zetten en ik heb twee stickers toegevoegd. 
Ik heb de sticker photo challenge gebruikt, omdat ik deze maand meedoe aan een foto challenge op Instagram. Als je mij volgt op mijn Instagramaccount dan zal je zien dat ik iedere dag een foto plaats die met een boeken challenge te maken heeft. De tweede sticker die ik heb gebruikt is de Owlcrate sticker aangezien ik deze maand weer mijn maandelijkse boekenbox van Owlcrate verwacht. 
Hierna heb ik vervolgens alle maandoverzichten van het jaar vast ingevuld, voor zover ik dat kon doen. 

Stap 3 Book Wishlist

Voor ik aan het invullen van de planner ben begonnen heb ik doormiddel van Goodreads alle boeken opgezocht die dit jaar uitkomen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alles heb bekeken, aangezien dit erg veel werk zou zijn! Maar ik heb de boeken eruit gekozen die voor mij eruit sprongen en na het lezen van de samenvatting geweldig leken. 
Vervolgens heb ik per maand in mijn planner de boeken opgeschreven die ik graag zou willen hebben/lezen. Ik heb een boek al gepre-orderd, Chain of Iron geschreven door Cassandra Clare. De rest van de boeken ben ik van plan te kopen zodra ze uitkomen en het binnen mijn budget past. 
Wat mij opviel bij het invullen van dit gedeelte was dat ik te weinig ruimte had voor de volledige naam van de auteur. Hierdoor heb ik ervoor gekozen enkel de voorletter en de achternaam op te schrijven. 

Stap 4 TBR

Mijn vierde stap was het invullen van mijn TBR voor de maand januari. Hiervoor heb ik gekeken naar mijn reading goals voor het nieuwejaar, deze zal ik eind van de week met jullie delen. Aan de hand van mijn reading goals en de boeken die ik graag wil lezen heb ik mijn TBR gemaakt. 
 • The Hero of Ages, geschreven door Brandon Sanderson
 • Chain of Gold, geschreven door Cassandra Clare
 • Bone Crier's Moon, geschreven door Kathryn Purdie
 • Moord is Kinderspel, geschreven door Agatha Christie

Stap 5 Weekplanner

Mijn laatste deel wat ik nu al kon inplannen was de weekplanner. De rest van de reading planner voor de maand januari plan ik tijdens en aan het einde van de maand in. In mijn Wrap Up zal ik hierop eind van de maand terugkomen. 
Als eerste heb ik bij iedere maand de data op de juiste plek gezet in de weekplanner. Daarna heb ik mijn to do list en readinglist voor de maand januari ingevuld. In mijn to do list heb ik ook mijn blog toegevoegd, aangezien deze draait om boeken en wat ik lees in de maand. Mijn readinglist heb ik enkel voor de eerste drie weken ingevuld. Dit vooral omdat ik niet zeker weet hoelang ik met de boeken bezig ben en of ik tussendoor nog een ander boek wil oppakken. 
Voor de rest heb ik in de eerste week, zoals je kan zien ook bijgehouden hoeveel pagina's ik heb gelezen. Maar liefs 2105! Ben er een klein beetje trots op... šŸ˜Š Ik vind het een leuke toevoeging in de planner, om mijn aantal gelezen pagina's bij te houden. Ik weet alleen niet zeker of ik dit ook echt het hele jaar vol zal houden, aangezien het best lastig was om het bij te houden als je niet aan een stuk doorleest. 

Zo mijn reading planner is up to date! Mijn eerste indruk van deze nieuwe reading planner van Owlcrate is dat hij erg gebruik vriendelijk is. Vooral door de ringband kan je alles makkelijk opschrijven in de planner. Het enige wat voor mij tot nu toe opvalt is dat je niet overal genoeg plek hebt om titels en namen van auteurs te noteren. Ik ben van plan om over een paar maanden een review te schrijven over deze planner in vergelijking met de planner die ik vorig jaar heb gebruikt. Aangezien ik het gevoel heb de planner pas echt goed te kunnen beoordelen als ik er een paar maanden gebruik van heb gemaakt. 
Tot nu toe ben ik erg tevreden en ik kijk ernaar uit om deze planner dit jaar te gebruiken!

Lijkt deze planner jou wat? Gebruik je ook een reading planner om de boeken die je leest bij te houden? Laat het mij weten in de reacties hieronder!Tot snel!
2 opmerkingen

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram