Mijn top 5 boeken uit 2020

maandag 25 januari 2021

Afgelopen vrijdag deelde ik mijn lijst van boeken die tegenvielen in 2020. Vandaag leek het mij leuk om met jullie een lijst te delen van mijn top 5 boeken uit 2020 aan de hand van mini-reviews. 

In 2020 heb ik de mazzel gehad erg veel boeken te lezen die ik ook heel erg leuk vond. Toch had ik er een aantal die er voor mij echt uitsprongen. Deze deel ik vandaag met jullie. 
Om mijn top 5 te kiezen, heb ik niet alleen gekeken naar de aantal sterren die ik gegeven heb. De top heb ik gekozen op gevoel. Welke boeken zijn mij het meest bij gebleven en zou ik het liefst opnieuw willen lezen? Aan de hand hiervan heb ik mijn top 5 samengesteld. Er zitten dus twee boeken bij die ik 4 sterren heb gegeven, in plaats van 5, maar die mij wel erg zijn bijgebleven. 

Crescent City: House of Earth and Blood

Geschreven door: Sarah J. Maas
Genre: volwassen fantasie, thriller, moordmysterie
Serie: Crescent City
Deel: 1/3 (andere twee moeten nog uitkomen)
Aantal pagina's: 803
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 
Goodreads beoordeling: ★★★★

Het verhaal volgt Bryce die opzoek gaat naar de moordenaar/moordenaars van haar beste vriendin. House of Earth and Blood is een bloedstollende thriller die zich afspeelt in een fantasiewereld. Deze wereld lijkt heel veel op onze eigen moderne wereld qua kledingstijl en technologie. Het is een fantasie wereld waarin allerlei wezens bij elkaar komen, vampiers, zeemeerminnen, weerwolven, engelen en nog veel meer. De wereld is heerlijk complex en ik kijk enorm uit naar het tweede deel. De redenen waarom ik dit boek op mijn lijst heb gezet, is omdat ik het niet uit mijn hoofd krijg. Ik snak naar meer! De wereld vond ik geweldig, de karakters waren super uitgewerkt en vooral Bryce maakte enorme ontwikkelingen mee. Het concept een moordmysterie in een fantasiewereld is het beste wat ik in tijden ben tegen gekomen. 
Ik ben dol op moordmysteries en fantasie verhalen, dit is dus voor mij de perfecte combinatie. Als je aanraders hebt, laat mij dat alstublieft weten in de reacties hieronder! 
Het boek is ook nog eens heel goed geschreven en enorm spannend. Persoonlijk vind ik dit boek een van de beste werken van Sarah J Maas. 
Een absolute aanrader!

Stalking Jack the Ripper 

Geschreven door: Kerri Maniscalco
Genre: historische fictie, moordmysterie 
Serie: Stalking Jack the Ripper 
Deel: 1/4
Aantal pagina's: 337
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 
Goodreads beoordeling:★★★★

Nog een heerlijk boek om bij weg te dromen en die lekker spannend is. In dit boek volgen we Audrey Rose die van plan is om de Jack the Ripperzaak op te lossen samen met de aantrekkelijke Thomas Creswell. Het boek richt zich volledig op de Ripperzaak en heeft vele spannende momenten waar onze hoofdpersonage zich in vervelende gevaarlijke situaties begeeft tijdens haar zoektocht naar de moordenaar. Dit is echt een super goed geschreven moordmysterie met een vleugje romantiek. Ik vond het geweldig om te lezen en heb bijna alle vier de boeken in de serie verslonden. Alleen de laatste moet ik nog lezen. 
Het is lekker spannend, zit veel humor in, het is heerlijk geschreven en het tempo van het verhaal ligt hoog. Ik denk hier nog vaak aan terug en kan niet wachten tot ik de boeken zelf heb om te lezen. (Tot nu toe leen ik ze uit de bieb­čśë)
Dit is gewoon een aanrader als je van detectives, spanning en een vleugje romantiek houdt. 

A Court of Mist and Fury

Geschreven door:
Sarah J Maas
Genre: young adult fantasie
Serie: A Court of Thorns and Roses
Deel: 2/6 (deel 4 komt dit jaar uit)
Aantal pagina's: 626
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 
Goodreads beoordeling:★★★★★

Dit tweede deel van A Court of Thorns and Roses volgt Feyre na de gebeurtenissen met Amarantha. Feyre worstelt met wat ze heeft moeten doen om Tamlin zijn volk te redden en met het feit dat ze niet langer meer mens is maar Hoge Fae. Daarnaast heeft ze ook nog een deal gesloten met Rhysand, de Hoge Heer van de Night Court en wordt ze mee getrokken in zijn web van leugens, verraad, politiek en passie. 
Dit tweede deel was zoveel beter dan het eerste boek in de serie. Het was super spannend, zat vol politieke intriges, verraad en romantiek. Precies wat ik van de serie had verwacht. Ik genoot vanaf het begin en werd verliefd op alle nieuwe karakters die werden ge├»ntroduceerd. Het boek was gewoon veel leuker dan het eerste deel. De schrijfstijl was net zo goed, maar het verhaal pakte mij vanaf het begin. 
Zeker een aanrader als je van Fae boeken houdt en romantiek met spannende momenten. 

The Eye of the World

Geschreven door:
Robert Jordan 
Genre: volwassen fantasie 
Serie: Wheel of Time
Deel: 1/14
Aantal pagina's: 814
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 
Goodreads beoordeling:★★★★★

The Eye of the World is het eerste deel in de Wheel of Time serie dat zijn inspiratie haalt uit Lord of the Rings van Tolkien. Dit is vooral goed voelbaar in het eerste deel. Waarin vijf inwoners van Two Rivers de wereld intrekken na een aanval van Trollocs (half mens, half beest) op het dropje. Al gauw krijgen ze hulp uit onverwachte hoek en worden ze meegetrokken in avonturen die ze niet voor mogelijk gehouden hadden. Ze moeten uiteindelijk de wereld zien te verlossen van het kwaad en de duistere heerser verslaan. 
Dit is echt een aanrader als je van Tolkien houd. Het heeft dezelfde beschrijvende schrijfstijl die je tot in de kleinste details vertelt hoe alles en iedereen eruit ziet. Je krijgt een prachtig beeld van deze magische wereld en je wordt vanaf het begin meegesleept op dit spannende avontuur. In het begin is het verhaal geschreven vanuit een perspectief en daarna volg je meerdere karakters uit het boek. Dit zorgt ervoor dat je iedereen goed leert kennen en er genoeg ruimte is voor karakter ontwikkeling voor alle belangrijke personages. Ik vond het geweldig om te lezen, spannend, mooi geschreven, en de wereld is adembenemend. 
Het fantasie boek dat je moet lezen! Zelfs als je er niet van houdt ­čśë

Final Empire

Geschreven door: Brandon Sanderson
Genre: volwassen fantasie
Serie: Mistborn
Deel: 1/3
Aantal pagina's: 544
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 
Goodreads beoordeling:★★★★★

De Final Empire is een geweldig boek dat Vin en Kelsier volgt die samen met hun bende besluiten om de regering omver te gooien en The Lord Ruler te doden. De wereld is er slecht aan toe, er valt as uit de hemel en alles is grijs en grauw met een rode zon die aan de hemel staat. Groen gras, blauwe hemel en gekleurde bloemen zijn in deze wereld niets meer dan een vervaagde herinnering. The Lord Ruler regeert met een ijzeren vuist en executeert iedereen die tegen hem is. Er is alleen een probleem de Lord Ruler is een god en onsterfelijk, Vin en Kelsier staan daardoor voor een bijna onmogelijke taak. 
The Final Empire is zo ongelooflijk goed geschreven, vanaf het begin werd ik in het verhaal meegezogen. De manier waarop Brandon Sanderson de wereld beschrijft is beangstigend en fascinerend tegelijk. Hij weet alles prachtig gedetailleerd te beschrijven en toch is het niet overweldigend aan details. Veel van de wereld zien en maken wij mee door de ogen van Vin en Kelsier. Hierdoor krijg je de indruk dat je alles zelf meemaakt, in plaats van dat het je vertelt wordt. 
De karakters zijn geweldig en je leeft volkomen met ze mee. Het verhaal is spannend en het zorgt ervoor dat je het liefst wilt blijven door lezen. 
Al met al als je van fantasie boeken houdt is dit een absolute must! 

Zo dat waren al mijn favoriete boeken van 2020. Zitten er boeken bij die jij zou willen lezen en wat waren jouw favoriete in 2020? Laat het mij weten in de reacties hieronder. 
Tot snel!

 
2 opmerkingen

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram