Secret of the Starcrossed

vrijdag 29 januari 2021


Secret of the Starcrossed is een nieuwe young adult fantasie boek dat op 21 januari uitkwam. Het leek mij super leuk en interessant, dus ik was erg blij toen ik via NetGalley dit boek vervroegd kon lezen. 

Samenvatting 

Het boek speelt zich af in een alternatief universum waar het Romeinse rijk heeft standgehouden en technologie heeft. Het is dus als het waren een alternatieve toekomst van onze tijd met het Romeinse Rijk. Je volgt Cassandra die verliefd wordt op de verkeerde jongen. Daarnaast blijkt ze niet te zijn wie ze dacht dat ze was en wordt ze meegesleurd in zaken die haar wereld op zijn kop zetten. Ze zal moeten kiezen tussen haar verloofde en nieuwe geliefde, maar ook tussen loyaliteit voor de samenleving waarin ze is opgegroeid of een kans om deze totaal te veranderen. 

Specificaties 

Geschreven door: Clara O'Conner
Genre: young adult, fantasie 
Serie: The Once and Future Queen
Deel: 1/3
Aantal pagina's: 448
Verkrijgbaar in: e-book, luisterboek, paperback
Format waarin ik het gelezen heb: e-book

Wat vind ik van het boek?

Ik heb veel gemengde gevoelens over dit boek. Ik heb er echt van genoten en tegelijkertijd voelde ik mij tijdens het lezen gefrustreerd. Ik heb besloten deze recensie op te splitsen in dingen die ik wel en niet leuk vond aan dit boek. 

Dingen die ik leuk vond aan dit boek

🍀 De schrijfstijl van dit boek was erg fijn om te lezen. Het is heel direct, ongecompliceerd en geeft je een goed beeld van de gevoelens van onze hoofdpersoon. Ik vond de manier waarop Clara het verhaal vertelde erg leuk en zou zeker meer van deze auteur willen lezen.
🍀 Ik genoot van de personages in dit boek. Het is waar dat de personages allemaal erg stereotype karakters zijn die we eerder in talloze boeken hebben gezien, maar ze waren nog steeds leuk en origineel genoeg om interessant te vinden. Ook maakt Cassandra een enorme ontwikkeling mee en groeit qua karakter naarmate het verhaal vordert. Je leert de personages goed kennen en dit zorgt ervoor dat je met ze meeleeft.  
🍀 Het verhaal in het begin had een grote potentie om geweldig te zijn. Ik werd vanaf het begin het verhaal ingezogen en heb er van genoten. Het verhaal was spannend, het leek een beetje op andere verhalen, maar niet op een storende manier. (Ik kreeg een beetje Hunger Games/Divergent vibes). Ik had echt het gevoel dat ik aan een geweldig boek begon en raakte al opgewonden bij het vooruitzicht dat het het eerste boek in een trilogie zou zijn.

Wat ik niet leuk vond aan dit boek

🍀 Laten we verder gaan met het verhaal, ik vond het geweldig tot de tweede helft van het boek. Het verhaal begon langdradig te worden en zichzelf te herhalen. Een paar mensen proberen de stad uit te komen. Dus het verhaal wordt opgebouwd met het maken van het ontsnappingsplan, proberen te ontsnappen en de mislukking hiervan. Dit wordt dan herhaald tot het einde van het boek.  Het komt ongeveer drie of vier keer voor. Toen ze voor de tweede keer probeerden te ontsnappen, dacht ik bij mezelf "vooruit ontsnap dan, zodat we verder kunnen met het verhaal." Het verhaal in de tweede helft van het boek komt stil te staan ​​en blijkbaar moet je wachten op het vervolg om te weten hoe het verder afloopt...
🍀 Dit laatste minpunt aan dit boek was voor mij de wereldopbouw. De wereld begon als iets groots en interessants. Een alternatieve versie van onze eigen wereld waarin het Romeinse rijk heeft standgehouden en die zich in de toekomst afspeelt met technologie. Geweldige setting! Maar toen moest de schrijver er nog meer aan toevoegen ... De middeleeuwen worden in het verhaal geworpen met de Rozenoorlog en de Plantagenets dynastie. Oh en niet te vergeten Arthur-legendes zoals de Lady of the Lake verschijnen in de wereld en het verhaal. Als het Romeinse rijk had standgehouden, zou je de middeleeuwen niet hebben gehad ... Waarom zou je geen Romeinse legendes en koningen of keizers gebruiken? Waarom gaan voor middeleeuwse koningen en legendes? Het is niet alsof er geen keuze in in de Romeinse geschiedenis is... En bovendien geloven ze blijkbaar in Griekse goden ???? De Griekse mythologie wordt ook in de mix gegooid. Ze blijven Griekse goden gebruiken in hun manier van spreken. "Naar Hades met jou ... enz." Waarom? Waarom moest dit mooie concept zo verwarrend zijn? Als historica ben ik verward en vind deze mix ongelooflijk en raar. Vooral omdat dit een alternatieve versie van onze wereld zou moeten zijn waar het Romeinse rijk heeft standgehouden. Waarom worden alle historische feiten dan door elkaar gegooid? 
Als je de echte geschiedenis wilt gebruiken in je wereld, zorg er dan voor dat de feiten kloppen of verzin anders zelf een fantasiewereld. Zo kijk ik er althans tegenaan. Als ze zelf een fantasiewereld had verzonnen en alles andere namen had gegeven, was het mij totaal niet opgevallen. 
Ik was super enthousiast over het concept van deze wereld, maar na het lezen van het boek ben ik teleurgesteld. Deze wereld zou geweldig zijn geweest als het zich maar op één element van de geschiedenis had gericht in plaats van op meerdere.

Dat gezegd hebbende, dit is slechts mijn persoonlijke mening. Ik begrijp wel dat andere mensen niet gefrustreerd zullen raken door de wereld, omdat het ze niet kan schelen of niet genoeg weten over de geschiedenis om alle rare dingen op te merken. Voor mij was het ook de enige teleurstelling van dit boek. Het verhaal begon zich aan het einde wel te herhalen, maar eerlijk gezegd kon ik daar wel mee leven.
Ook al ben ik gefrustreerd door de wereld, de schrijfstijl, de personages en het begin van het verhaal laten een enorme potentie zien. Dit is ook de reden waarom ik het vervolg graag wil lezen, gewoon om te zien of de potentie van dit verhaal wordt bereikt. Ik heb het gevoel dat dit weleens iets heel goed zou kunnen zijn.

Mijn Goodreads Beoordeling

Secret of the Starcrossed        ★★★ (2.5 sterren, afgerond 3) 

Wat vind jij van dit boek? Heb je het gelezen of zou je het willen lezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder!
Tot snel!Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram