5 Romantische Fantasie Boeken voor Februari

woensdag 3 februari 2021

Februari is de maand van de liefde die uitgebreid gevierd wordt op de 14e van de maand. Zelf ben ik niet iemand die super veel romantische boeken leest. Mijn enige romantische boeken die tegenwoordig lees zijn klassiekers van schrijvers als Jane Austen, Brönte Sisters, Shakespeare enz. 

De genre die ik het meest lees is fantasie, maar ook in deze genre heb je genoeg boeken waar romantiek een grote rol speelt. Vandaag deel ik met jullie een lijst van fantasie boeken die perfect zijn voor februari en waarin romantiek een grote rol speelt. Ik heb deze lijst opgesplitst in Young Adult en volwassen fictie. Hopelijk zit er iets tussen dat je leuk lijkt😉

Young Adult

Serpent & Dove

Geschreven door: Shelby Mahurin
Serie: Serpent & Dove
Delen: 3 (Deel 3 komt dit jaar uit)
Aantal pagina's 1e boek: 518
Verkrijgbaar in: hardcover, paperback, luisterboek, e-book, Nederlands: Heks & Jager

Deze serie is perfect als je van gedwongen huwelijken houdt. Het is een super spannend boek waarin een heks en een heksenjager gedwongen worden met elkaar te trouwen. Echter weet de heksenjager niet dat hij trouwt met een heks. Ze doet er alles aan dit verborgen te houden, maar als de waarheid toch uitkomt moet hij kiezen tussen zijn plicht en de groeiende liefde die hij voelt voor zijn vrouw. 

A Court of Thorns and Roses

Geschreven door: Sarah J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses
Delen: 6 ( Deel 4 komt februari 2021 uit)
Aantal pagina's 1e boek: 432
Verkrijgbaar in: hardcover, paperback, luisterboek, e-book, Nederlands: Hof van Doorns en Rozen

Dit is de perfecte serie als je van fee boeken houdt en hervertellingen van Belle en het Beest. Feyre wordt meegenomen naar het feeënrijk door Tamlin, nadat ze per ongeluk zijn vriend heeft vermoord toen zijn door het mensenrijk patrouilleerde vermomd als een beest. Tamlin en zijn hof blijken betoverd te zijn en Feyre besluit om er alles aan te doen om deze betovering te verbreken. 

Bone Crier's Moon

Geschreven door: Kathryn Purdie
Serie: Bone Grace
Delen: 2 (Deel 2 komt dit jaar uit)
Aantal pagina's 1e boek: 480
Verkrijgbaar in: hardcover, paperback, luisterboek, e-book

Het perfecte boek als je op zoek bent naar een haat liefde verhouding. Ailesse moet om een Bone Crier te worden, iemand die de doden helpt oversteken naar het hiernamaals, de liefde van haar leven opofferen. Als ze hem ontmoet tijden het toegangsritueel had ze niet verwacht tegen over Bastien te komen die gezworen heeft wraak te nemen op de Bone Crier's na de dood van zijn vader. Die ook gestorven is tijdens een toegangsritueel van de Bone Crier's. Beide zijn van plan de ander te doden, maar geen van twee had rekening gehouden met de band die ze voor elkaar zullen voelen door het ritueel. Voor dit boek heb ik een uitgebreide review staan op mijn blog, klik hier om deze te lezen. 

Volwassen Fantasie

Dracula

Geschreven door: Bram Stoker
Aantal pagina: 488 
Verkrijgbaar in: hardcover, paperback, luisterboek, e-book, Nederlands: Dracula

Ben je dol op vampiers en spannende boeken? Dan is dit de aanrader voor jou. Dracula is in Transsylvanië waar hij bezoek krijg van Jonathan Harker om de aankoop van een Engels huis af te ronden. Jonathan weet ternauwernood aan de graaf te ontsnappen nadat hij tot de ontdekking komt dat de graaf vreemde gewoontes erop nahoudt zoals het drinken van mensenbloed. Terug in Londen krijgt de vriendin van Jonathans verloofde een vreemde ziekte die geïdentificeerd wordt als de ziekte van een vampier. De jacht op Dracula wordt geopend, maar zonder dat ze het weten verleid hij de verloofde van Jonathan, Mina en neemt haar mee terug naar Transsylvanië, waar de jacht pas echt lijkt te beginnen. 

A Discovery of Witches

Geschreven door: Deborah Harkness
Serie: All Souls trilogie
Delen: 3
Aantal pagina's 1e boek: 579
Verkrijgbaar in: hardcover, paperback, luisterboek, e-book, Nederlands: Allerzielen

Het perfecte boek als je van heksen en vampiers houdt! Diana is een historica en ze stamt af van een eeuwenoud heksengeslacht. Ze heeft haar afkomst altijd ontkent en haar magie onderdrukt. Tot ze per ongeluk een magische oud manuscript opent, dat haar niet alleen dwingt haar magie te erkennen, maar ook een doelwit maakt voor allemaal magische gemeenschappen die het manuscript maar wat graag in handen krijgen. Ze ontmoet de vampier Matthew die haar besluit te helpen de geheimen van het manuscript te ontrafelen, dit blijkt echter een verbintenis die alle regels en wetten zal bedreigen. 
 
Zitten er boeken bij die jij zou willen lezen en welke boeken zou jij aan raden voor februari? 
Tot snel!

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram