Januari Book Haul

maandag 8 februari 2021

Vorige maand heb ik aardig wat boeken ingeslagen. Meer dan ik eigenlijk van plan was, maar ik kon het niet laten🙈

Met mijn verjaardag geld en geld van de feestdagen heb ik bijna alle boeken gekocht die op dit lijstje staan. Havenfall is de enige uitzondering. Deze heb ik gewonnen bij een Instagram giveaway van Bookish.girl.on.her.way. Daar ben ik super blij mee! Ik wilde dit boek al een tijdje hebben en ik heb nog nooit wat gewonnen, dus dit was super tof. 
Maar goed voorlopig heb ik weer genoeg om te lezen en eerlijk gezegd kan ik niet wachten om deze boeken op te pakken. Ik ben zeker van plan bijna al deze boeken te lezen in de eerste helft van dit jaar. 

Rebel Rose

Geschreven door: Emma Theriault
Genre: young adult, fantasie, hervertelling 
Serie: The Queen's Council
Deel: 1/onbekend
Aantal Pagina's: 352
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book

Rebel Rose volgt Belle na de gebeurtenissen van de Disney film Beauty and the Beast. Belle moet wennen aan haar nieuwe leven met de prins en de nieuwe taken en verantwoordelijkheden die daar bij komen kijken. Boven op dit alles breekt de Franse revolutie uit en Belle wordt geconfronteerd met haar verleden als een gewone dorpeling en haar nieuwe leven als een aristocraat. 
Als de revolutie op hun stoep staat lijkt het erop dat ze alles zal verliezen wat haar lief is. Het wordt tijd dat ze laat zien wat ze allemaal kan en haar kracht zal haar helpen om de koningin te zijn die ze hoort te zijn. 

The Way of Kings

Geschreven door: Brandon Sanderson 
Genre: volwassen fantasie 
Serie: The Stormlight Archive
Deel: 1/10
Aantal Pagina's: 1007
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 

Roshnar, de wereld waar de serie is afspeelt, wordt geteisterd door vernietigende stormen. Iedereen die geen schuilplaats kan vinden lijkt deze stormen niet te overleven. De natuur lijkt zich te hebben aangepast aan de nieuwe klimaatomstandigheden en kan het overleven. De mens heeft daar meer moeite mee. 
Het boek volgt verschillende personages die ogenschijnlijk niet verbonden zijn. Je volgt een moordenaar van een koning, die het haat om te moorden. De broer van de vermoorde koning probeert het rijk te stabiliseren, terwijl alles hem tegen lijkt te werken. Je volgt de dochter van een lage edelman, die na de dood van haar vader haar familie probeert te redden, nadat deze in financiële problemen verzeilt raakt. En je volgt een gevangen soldaat die nu als slaaf gedwongen wordt voor het leger te vechten. 

The Queen is Rising Serie

Geschreven door: Rebecca Ross
Genre: young adult, fantasie
Serie: The Queen's Rising 
Deel: 1 & 2 (compleet)
Aantal Pagina's: deel 1: 439 / deel 2: 496
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 

Deze serie heb ik helemaal compleet gekocht, The Queen's Rising en The Queen's Resistance. 

Brienna worstelt met haar nieuwe krachten en het feit dat ze geen leraar heeft om haar te helpen deze te ontwikkelen en beheersen. Uit een onverwachte hoek biedt een hoge heer aan haar hiermee te helpen. Ze vertrouwt hem niet, maar accepteert toch zijn aanbod. 
Brienna wordt meegetrokken in een politieke agenda om de regering omver te gooien en de ware koningin op de troon te zetten. Ze wordt verrast als ze ontdekt hoeveel mensen dicht bij haar meewerken aan dit complot. Als er oorlog dreigt moet Brienna beslissen aan wiens kant ze staat en wordt loyaliteit  op de proef gesteld. 

The Queen of Blood

Geschreven door: Sarah Beth Durst
Genre: volwassen fantasie 
Serie: The Queens of Renthia
Deel: 1/3
Aantal Pagina's: 368
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 

Een idealistische jonge student en verbannen strijder worden bondgenoten in de strijd om hun rijk te redden. Dit eerste boek is vol magie, politieke intriges, kwaadaardige geesten en spannende avonturen. 
Een wereld waarin de natuur zijn eigen leven lijdt en de bos geesten besluiten dat het tijd wordt om de mens uit te roeien. De koningin moet er alles aan doen om dit te voorkomen. 

A Vow so Bold and Deadly 

Geschreven door: Brigid Kemmerer
Genre: young adult, fantasie 
Serie: Cursebreakers 
Deel: 3/3
Aantal Pagina's: 416
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 

Het laatste deel van de Cursebreakers serie volgt de vier hoofdpersonen Rhen, Harper, Grey en Lia Mara, terwijl ze tegen over elkaar komen te staan in een oorlog om Emberfall. Loyaliteit, vriendschap en liefde komen op de proef te staan, wanneer een oude vijand terugkeert en dreigt hen allemaal te vernietigen. 

Havenfall 

Geschreven door: Sara Holland
Genre: young adult, fantasie 
Serie: Havenfall  
Deel: 1/2
Aantal Pagina's: 305
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 

Het is de enige plek waar de bewoners van vier magische werelden elkaar kunnen ontmoeten. Maddie Marrow werkt in de zomer in de herberg en het is voor haal veel meer dan een kans om magie van dichtbij te zien. Havenfall is een ontsnapping uit de werkelijkheid, waar haar moeder in een dodencel zit en beschuldigd wordt van de moord op Maddies broertje. 
Als er een lijk wordt gevonden in Havenfall, is de vrede onmiddellijk verstoord. Alsof dat niet genoeg is wordt Maddies vriendje vermist en is er een levensgevaarlijk wezen ontsnapt. Voor Maddie wordt langzaam duidelijk dat niemand te vertrouwen is en niemand is veilig. 

Zo dit zijn alle boeken, aardig wat al zeg ik het zelf. Lijken deze boeken jou leuk om te lezen? Welke boeken heb jij vorige maand gekocht? Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Tot snel! 


2 opmerkingen

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram