Wrap Up Januari

vrijdag 5 februari 2021

Wat een top maand! Ik heb weer lekker veel kunnen lezen en moet bekennen dat dit toch ook wel komt door de Lock-down. Zo heeft het toch nog zijn voordelen. 

Deze maand heb ik voor de eerste keer mijn reading planner van Owlcrate bijgehouden. Dit zorgt ervoor dat ik tot in kleine details weet hoeveel en wanneer ik gelezen heb. Wat ik zelf fijn vond voor het schrijven van deze blog post, is dat ik in mijn reading planner al korte reviews had geschreven. Dit zorgde ervoor dat het schrijven voor deze post een stuk vlugger ging dan normaal. 
Doordat ik alles zo precies heb bijgehouden leek het mij leuk om deze maand mijn statistieken met jullie te delen. Verder bestaat deze wrap up uit links naar mijn uitgebreide reviews en daaronder mijn mini-reviews voor de andere boeken die ik gelezen heb deze maand. 

Mijn statistieken 

Totaal aantal boeken gelezen: 8
DNF (niet uitgelezen): 1
Totaal aantal pagina's gelezen: 3508
Hoogst aantal pagina gelezen in een week: 1020
Laagst aantal pagina's gelezen in een week: 480

Uitgebreide reviews

Chain of Gold, geschreven door Cassandra Clare                      ★★★★★
Bone Crier's Moon , geschreven door Kathryn Purdie               ★★★★ (3,5 sterren)
Zilvergaren, geschreven door Naomi Novik                               ★★★★

Mini-reviews

Alter Ego

Geschreven door: Ana C. Sanchez
Genre: manga, contemporary (hedendaags)
Aantal pagina's: 208
Verkrijgbaar in: paperback, e-book 
Format waarin ik het gelezen heb: e-book                                                                                                Goodreads beoordeling: ★★★

Alter Ego volgt Noël die verliefd is op haar beste vriendin Elena. Ze vindt het moeilijk dat ze moet leren hoe ze Elena met haar vriend kan delen en komt tot het besef dat Elena nooit hetzelfde zal voelen. Alles wordt nog moeilijker gemaakt als een andere vriendin van Elena naar de stad verhuist. June kent het geheim van Noël en voelt hetzelfde. Noëls wereld staat op zijn kop en hoe kan ze ooit het meisje van haar dromen winnen?

Alter Ego is een prachtige lieve kleine manga over de strijd om verliefd te zijn op je beste vriend en verliefd te worden. De tekeningen van deze manga zijn echt schattig en mooi.
De hoofdpersoon Noël is een heel eigenwijs en jaloers karakter, maar ze is nog steeds erg aardig en ik vond dat de schrijfster er goed aan heeft gedaan de lezer te laten begrijpen waar ze vandaan komt. Soms had ik het gevoel dat ze overdreven reageerde, maar elke keer als ze dat deed, werden de redenen waarom ook uitgelegd, je begreep waar haar frustratie en jaloezie vandaan kwamen.
Er zit niet veel humor in dit boek, en het richt zich echt op de worstelingen van verliefd zijn en worden. Maar ook al behandelt deze manga een aantal moeilijke onderwerpen (naast liefde spreekt het ook over homo zijn, verlatenheid en misbruik), doet het dat heel luchtig en maakt het de manga niet moeilijk of moeilijk leesbaar.

Het is gewoon heel schattig en leuk om te lezen tussen zwaardere en moeilijkere boeken. Het is leuk om te lezen wat je gemakkelijk kunt lezen in een dag of een weekend.
Ik raad deze mango ten zeerste aan, het is gewoon een heel schattig boek dat je hart zal raken.

Hero of Ages

Geschreven door: Brandon Sanderson
Genre: volwassen fantasie
Serie: Mistborn 
Deel: 3/3
Aantal pagina's: 
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek
Format waarin ik het gelezen heb: paperback (in het Engels), e-book (in het Nederlands)                      Goodreads beoordeling: ★★★★★

In dit laatste deel van de Mistborn serie doen Vin en Elend er van alles aan om de ondergang van de wereld tegen te houden. Hiervoor zijn ze bereid alles op te offeren wat ze lief is. 

Hero of Ages is een schitterende, epische conclusie van een geweldige serie. Super spannend vanaf het begin en de spanning is te snijden. Vanaf het begin tot het einde zit je in de rats over je favoriete personages. Ik vond het in een woord geweldig. Spannend, meeslepend, ik zat op het puntje van mijn stoel en heb het boek in twee dagen uitgelezen. Het was zo spannend dat ik wel moest weten hoe het eindigden. 
Het einde was enorm emotioneel en niet wat ik had verwacht. Echt op en top fantastische. De schrijfstijl van Brandon Sanderson weet je vanaf het begin tot het eind te boeien en het is geweldig zoals hij zijn wereld voor je uitlegt in zoveel details. Je beleeft alles door de karakters heen en dit is voor mij de beste manier om een verhaal te ervaren. Het wordt je niet verteld, maar je maakt het zelf mee. 

Moord is Kinderspel 

Geschreven door: Agatha Christie
Genre: fictie, moordmysterie 
Aantal pagina's: 288
Verkrijgbaar in: e-book, paperback, hardcover, luisterboek
Format waarin ik het gelezen heb: paperback en luisterboek                                                                  Goodreads beoordeling: ★★★

Als Luke Fitzwilliam na jaren terugkomt in Engeland, ontmoet hij in de trein een oude dame. Ze vertelt hem dat ze op weg is naar Scorland Yard omdat ze een moorzaak op het spoor is in haar dorp, Wychwood. De volgende dag leest Luke in de krant dat ze verongelukt is en nog wat later ziet hij een overlijdensadvertentie van de mand die zij als toekomstig slachtoffer noemde. Hij besluit hierna op onderzoek uit te gaan.

Moord is Kinderspel had ik nog nooit gelezen. Het verhaal kende ik alleen van de BBC-serie Miss Marple. Je kan mijn verbazing natuurlijk wel begrijpen toen ik tijdens het lezen besefte dat Miss Marple er helemaal niet in voorkwam. Het boek was leuk om te lezen en om naar te luisteren. Het was spannend, maar niet super spannend. Wat ik minder leuk vond aan het boek was dat alle moorden aan het begin al waren gepleegd. Het was dus echt een volledige zoektocht naar de moordenaar, zonder spannende en schokkende gebeurtenissen als nieuwe moorden of mensen die vermoord dreigen te worden. 
Het zoeken naar de moordenaar gaat niet gemakkelijk en Luke stuit op veel tegenstand van de dorpelingen wat tot leuke en grappige conversaties leiden. 
Persoonlijk vond ik dit boek niet het beste werk wat ik van Agatha Christie heb gelezen, maar nog steeds wel amusant. 

Dragon Link

Geschreven door: Ava Richardson 
Genre: young adult, fantasie 
Serie: Ragond's Portal War 
Deel: 1/3
Aantal pagina's: 440
Verkrijgbaar in: e-book
Format waarin ik het gelezen heb: e-book                                                                                                Goodreads beoordeling: GEEN / DNF 

De 16-jarige Nova probeert haar moeder te vinden. Ze ontmoet een draak die informatie lijkt te weten over de verblijfplaats van haar moeder. Samen met haar beste vriendin verlaten ze de aarde en gaan ze met de Draak naar een fantasiewereld waar ze moeten leren vechten om in leven te blijven.

Dankzij NetGalley heb ik dit boek kunnen lezen, net nadat het uitkwam.
Helaas is dit boek niet mijn ding. Ik vond het moeilijk om door dit boek te komen en om eerlijk te zijn gaf ik het op toen ik de 50% van dit boek bereikte. Ik twijfelde een beetje of ik er een recensie over moest schrijven, aangezien ik pas de eerste helft van het boek heb gelezen. Ik heb zoals je kunt lezen besloten om toch een recensie te schrijven, omdat ik toch mijn redenen wil delen om dit boek niet af te maken. Ik wil wel benadrukken dat deze recensie is gebaseerd op mijn mening voor de eerste helft van het boek.
Allereerst was de schrijfstijl erg moeilijk voor mij om door te komen. Ik vond dat dit boek een beetje kinderachtig was geschreven en het voelde meer als een boek uit de middenklasse, dan als een jongvolwassene. Qua verhaal klopte niet alles en vanaf het begin bleef ik maar denken "zeker dat ik hiermee zal rollen ...". De reden waarom het verhaal voor mij niet altijd logisch was, waren de beslissingen van de hoofdpersoon van het verhaal Nova. Ze maakt veel gehaaste en rare beslissingen die op niets gebaseerd zijn. Ze lijkt iedereen te vertrouwen, ook al kent ze ze niet. Ze is erg arrogant en doet alsof ze alles weet, want ze is zestien jaar oud. Ze is ook erg onbeleefd tegen de mensen die haar willen helpen en haar onderdak en voedsel willen geven. Maar dit alles is zonder reden zoals het lijkt.
Niet alleen de beslissingen van Nova hebben het verhaal voor mij verpest, maar vaak neemt het verhaal rare en plotselinge wendingen. Het voelt ook erg gehaast en geeft je niet echt de tijd om te ademen of in het reine te komen met wat er gebeurt. Alles gaat gewoon zo snel dat het bijna ongelooflijk lijkt.
De bijpersonages voelden zich erg gemengd en bleven de wereld uitleggen aan Nova en de lezer. Je leert echt het meeste over deze wereld doordat zijpersonages je vertellen hoe de dingen gaan, waarom en hoe ze eruit zien. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan wereldopbouw waar je het ervaart in plaats van verteld te worden.

Over het algemeen was dit boek niets voor mij. En ik wil wel duidelijk maken dat deze recensie gebaseerd is op mijn mening over de eerste helft van dit boek. Misschien heb ik het helemaal mis als ik door zou gaan met dit boek. Maar ik heb besloten om het niet te doen, de grootste reden is dat ik niet om het verhaal of de personages geef. Ze zitten niet in mijn hoofd als ik het boek opzij leg. En ik wil gewoon geen boek lezen dat ik niet leuk vind of waar ik niet van geniet.
Ik heb het gevoel dat ik er misschien meer van zou genieten als ik het las toen ik twaalf of dertien jaar oud was. Maar als volwassene vind ik het moeilijk om erdoorheen te komen en het verhaal of de personages te geloven.
Ik geef geen sterren voor dit boek op Goodreads, aangezien ik het niet uit heb gelezen. 


Welke boeken heb jij gelezen vorige maand?

Tot snel! 


Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram