April TBR

woensdag 31 maart 2021

Het is alweer bijna april! Weer een nieuwe maand en dat betekent dat het weer tijd is om te kijken wat ik aankomende maand wil gaan lezen. 
Ook nu probeer ik me weer te houden aan een aantal doelen die ik voor mezelf heb opgesteld voor dit jaar. Zo lees ik ook deze maand weer een Agatha Christie, pak ik boeken uit de kast die ik nog niet gelezen heb en zorg ik ervoor dat mijn TBR klein is.

In maart ben ik twee boeken begonnen die ik nog niet uit heb, deze zijn: 
Emma, geschreven door Jane Austen
Dit boek lees ik voor een buddyread met een vriendin. We nemen hier onze tijd voor en hopen het in april uit te lezen. 
Fire and Blood, geschreven door George R.R. Martin. 
Met dit boek neem ik echt mijn tijd, aangezien het leest als een geschiedenis boek. Ik kom hier daardoor wat minder snel doorheen dan de andere boeken in de serie van Het Lied van IJs en Vuur. 

Beide boeken hoop ik in april uit te lezen en verder wil ik ook graag de onderstaande boeken lezen. Mocht ik weer tijd over hebben dan pak ik nog wat andere boeken op. 

Lore

Geschreven door: Alexandra Bracken
Genre: young adult fantasie
Aantal pagina's: 466
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek

Negen Griekse goden worden gestraft voor een rebellie. Als straf moeten zij op de Aarde leven als stervelingen. Op de Aarde worden ze opgejaagd door de afstammelingen van oude bloedlijnen die graag een god willen doden en zijn of haar kracht willen overnemen. Op de aarde moeten de goden zien te overleven en krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.

A Clash of Kings

Geschreven door: George R.R. Martin
Genre: volwassen fantasie 
Serie: A Song of Ice and Fire/ Het Lied van IJs en Vuur
Deel: 2/7
Aantal pagina's: 787
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands

Sinds de door van koning Robert wordt er steeds feller getwist over wie hem opvolgt. Zo schuwt Robert zijn oudste broer geen middel om zijn aanspraak te bekrachtigen. In Koningslanding is het duidelijk dat koningin Cersei er alles op zal zetten om te heersen tot Roberts zoon volwassen is. Dit blijkt een hele opgave te zijn. Want terwijl de vijand optrekt naar Koningslanding wordt Cersei geteisterd door vele hofintriges. Daarbij is het onduidelijk wat de geslepen kobold Tyrion Lannister in zijn schild voert. 
In het Noorden, hebben ze intussen hun eigen koning benoemt, Rob Stark. Met zijn leger trekt hij op tegen de Lannisters om de dood op zijn vader te wreken. Maar daarbij blijft zijn erfgoed onverdedigd achter en open voor een verassingsaanval. 

Death on the Nile 

Geschreven door: Agatha Christie 
Genre: detective
Serie: Hercule Poirot
Deel: 17
Aantal pagina's: 252
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands

Hercule Poirot hoort toevallig hoe twee mensen plannen maken voor een huwelijksreis in Egypte. Als hij een paar maanden later een bootreis maakt over de Nijl, ontmoet hij het stel bij toeval weer. De man is inderdaad op huwelijksreis, maar met een andere vrouw. En het meisje is er ook, maar alleen. De situatie bevalt Poirot niet, maar wat kan hij anders doen dan afwachten om te zien wat er gaat gebeuren. 

Crucible of Secrets

Geschreven door: S.G. MacLean
Genre: historische fictie, detective
Serie: Aleander Seaton
Deel: 3/4
Aantal pagina's: 472
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek

In 1631 in Aberdeen, wordt de bibliothecaris, Robert Sim, vermoord nadat hij mysterieuze boeken heeft ontvangen over alchemie en met hermetische geschriften. Boeken waar eeuwenoude kennis in is beschreven. 
Zijn collega en vriend, Alexander Seaton, krijgt de taak deze gruwelijke moor op te lossen en ook de boeken op te sporen die verdwenen zijn. 

Want waarom is Sim vermoord? Wat heeft hij gevonden in de boeken dat zo gevaarlijk is? 

Wat vinden jullie van de boeken die ik van plan ben te lezen in april? Zit er iets bij wat je leuk lijkt of wat je zelf al eens gelezen hebt? Welke boeken ben jij van plan te lezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder!Tot snel! 

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram