Boeken waar ik naar uitkijk in 2021 - Deel 2

vrijdag 26 maart 2021

Het is weer tijd voor deel 2, in mijn mini-serie Boeken waar ik naar uitkijk in 2021. In deze serie deel ik de boeken waar ik naar uitkijk in het nieuwe kwartaal. Het eerste deel staat al op mijn blog sinds januari en gaat over de boeken waar ik niet op kon wachten in het eerste kwartaal, de maanden januari tot en met maart. Ben je benieuwd naar deze boeken, klik dan hier
Vandaag deel ik de boeken die uitkomen in de maanden april tot en met juni. Dit zijn uiteraard niet alle boeken, maar enkel de boeken waar ik naar uitkijk. Op Goodreads heb je een mooie lijst staan per maand, met bijna alle boeken die in die maand uitkomen. Mocht je daar zelf een kijkje willen nemen klik dan hier

Laten we maar snel kijken naar de boeken waar ik naar uitkijk. Ik heb ervoor gezorgd dat ze allemaal op de juiste volgorde staan van publicatie datum. Hopelijk heb je iets aan deze lijst. Laat het mij weten in de reacties hieronder, of deze boeken jou ook leuk lijken en naar welke boeken jij uitkijkt de aankomende maanden! 

April

The Widow Queen

Geschreven door: Elżbieta Cherezińska
Genre: historische fictie
Serie: The Bold 
Deel: 1/onbekend
Aantal pagina's: 512
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek

Publicatie datum: 6 april 
Voor haar vader, de hertog van Polen, zijn Swietoslawa en haar twee zussen niets meer dan pionnen die gebruikt kunnen worden in de uitbreiding van zijn macht. 
Swietoslawa weigert om als pion gebruikt te worden en wil niet trouwen met de man die haar vader voor haar gekozen heeft. Ze wilt haar eigen troon, zonder echtgenoot. 
De goden geven haar wat ze wilt, maar een kroon is al gauw erg zwaar en de taken die erbij horen zijn misschien meer dan ze had verwacht...

Go the Distance

Geschreven door: Jen Calonita
Genre: young adult, fantasue, hervertelling 
Serie: A Twisted Tale
Deel: 11/onbekend
Aantal pagina's: 326
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book

Publicatie datum: 6 april
Een hervertelling van de Disney film Hercules. Nadat Hercules zich zelf bewezen heeft aan de goden en zijn leven kan voorzetten als god op de berg Olympus. Lijkt alles perfect, totdat Zeus aangeeft dat Meg hier niet kan wonen, omdat ze een sterveling is. Hera weet hiervoor wel een oplossing. Meg moet zich bewijzen als een heldin, zodat ze zich net als Hercules kan aansluiten bij de goden. 
Er is echter een probleem, de missie is het redden van de vriendin van haar ex. De ex waarvoor ze haar ziel verruilde zodat ze hem kon redden. De ex waardoor ze een contract had met Hades. De ex die haar direct verliet voor iemand anders. Kan ze zichzelf er toe brengen hem nu weer te helpen? Of kan ze haar wrok niet opzij zetten en daardoor haar leven met Hercules wel vergeten?

Unsinkable 

Geschreven door: Lotte van den Noort
Genre: young adult, historische fictie
Aantal pagina's: 380
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands

Publicatie datum: 14 april 
Je kent het verhaal, maar is dat echt hoe het is gegaan? Katharina Thompson wil niets liever dan naar Amerika gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde. Wanneer ze als kamermeisje aan de slag kan op de Titanic, is dat een kans die ze gretig aanneemt. Maar het lot van de Titanic gooit roet in het eten. Katharina’s broer waarschuwt haar dat ze geen voet op het schip moet zetten. De Titanic is gedoemd om te zinken en daar is niet alleen een ijsberg de oorzaak van. Gebaseerd op een van de grootste complottheorieën ter wereld.

The Underfoot Vol. 2

Geschreven door: Ben Fisher & Emily S. Whitten
Genre: science fiction, stripboek
Serie: The Underfoot
Deel: 2/onbekend (derde deel nog op komst) ( deel 1 The Mighty Deep en deel 2 Into the Sun)
Aantal pagina's: 176
Verkrijgbaar in: paperback, e-book

Publicatie datum: 20 april
The Underfoot is een schattig en spannend verhaal over hamsters die het einde van de mensheid hebben overleefd (reuzen zoals ze ons noemen). Nu moeten ze alleen zien te overleven en andere dieren helpen met hun problemen in een veranderende gevaarlijke wereld.

Dankzij NetGalley kon ik deze strip in februari al lezen. Ik vond het echt super en kijk enorm uit naar het derde deel. Als je wilt weten wat ik ervan vind neem dan een kijkje bij mijn review over de eerste twee boeken van deze serie. Klik hier voor de review. 

Mei

Ruby Falls

Geschreven door: Deborah Goodrich Royce
Genre: thriller 
Aantal pagina's: 272
Verkrijgbaar in: hardcover, e-book

Publicatie datum: 4 mei 
Dit super spannende boek is een homage aan het boek Rebecca geschreven door Daphne du Maurier. De zesentwintig jarige Ruby (die ook wel bekend staat onder de naam Eleanor Russel), wordt onder verdachte omstandigheden ontslagen bij de opera. Ze vlucht naar Europa waar ze de knappe Orlando Montague trouwt. Ze houdt haar verleden verborgen voor hem. 
Samen besluit het pasgetrouwde stel hun leven op te bouwen in LA. Hier krijt Eleanor de rol van haar dromen in een remake over het boek Rebecca. Terwijl zij zich verdiept in de rol, begint Orlando te veranderen. Zijn karakter begint steeds meer te veranderen en er gebeuren vreemde dingen. Eleanor begint te beseffen dat zij misschien niet de enige is met geheimen in dit huwelijk. 

Realm Breaker

Geschreven door: Victoria Aveyard
Genre: young adult, fantasy
Serie: 1/3
Deel: Realm Breaker
Aantal pagina's: 400
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek

Publicatie datum: 4 mei 
Een vreemde duisternis groeit in Allward.
Zelfs Corayne an-Amarat kan het voelen in haar kleine stadje aan de rand van de zee. Ze ontdekt al snel dat ze de laatste is van een oud geslacht. Ze blijkt de laatste hoop te zijn om de wereld te redden van de ondergang. Maar ze kan dit niet alleen en ze wordt vergezeld door een groep onwaarschijnlijke metgezellen:

Een schildknaap, gedwongen te kiezen tussen thuis en eer.
Een onsterfelijke, van plan een verboden belofte te wreken.
Een huurmoordenaar, verbannen en bloeddorstig.
Een oude tovenares, wiens raadsels een griezelige vooruitziende blik alles lijkt te verbergen.
Een vervalser met een geheim verleden.
Een premiejager met een voortreffende score.

Samen nemen ze het op tegen een wrede tegenstander, onoverwinnelijk en vastbesloten om alle koninkrijken tot as te verbranden, en een leger zoals het rijk nog nooit heeft meegemaakt.

Unwritten

Geschreven door: Alicia J. Novo
Genre: young adult, fantasie 
Serie: The Zweeshen Chronicles
Deel: 1/onbekend
Aantal pagina's: 324
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book

Publicatie datum: 8 mei
Boeken lijken tegen Beatrix te fluisteren. Ze bezit een kracht, zo krachtig, zo gevaarlijk. Als haar bescherming wegvalt, wordt ze meegetrokken in een wereld waarin ze al haar geliefde karakters kan ontmoeten. Alle verhalen lijken echt te bestaan in de wereld van de Zweeshen. Beatrix haar dromen lijken uit te komen in dit sprookjesachtige wereld, maar niets is wat het lijkt. Op de achtergrond is een karakter aan de slag om de wereld te vernietigen en de macht naar zichzelf toe te trekken. Beatrix wordt opgejaagd, als blijkt dat zij hiervoor de sleutel is om de macht te grijpen in Zweeshen. Ze zal er alles aan moeten doen om te overleven en de vijand te verslaan. 

Juni

The Nature of Witches

Geschreven door: Rachel Griffin
Genre: young adult, fantasie
Aantal pagina's: 362
Verkrijgbaar in: hardcover, e-book

Publicatie datum: 1 juni 
Voor eeuwen lang hebbe heksen de controle gehad over het klimaat. Nu alles drastische lijkt te veranderen. Lijkt hun kracht af te nemen en het klimaat in gevaar te zijn. Clara is de enige hoop om dit recht te zetten. Er is een probleem, ze bezit nog niet al haar krachten. 
Ieder seizoen heeft zijn eigen kracht en Clara zal dat van haarzelf moeten zien te vinden. Tijdens ieder seizoen komt ze voor nieuwe uitdagingen te staan. Ze krijgt hulp om om te leren gaan met haar krachten.  Als het laatste seizoen aanbreekt zal ze moeten kiezen tussen haar kracht, haar geluk, de mensen van wie ze houdt en haar plicht, voor ze wereld in chaos stort. 

Daughter of Sparta

Geschreven door: Claire M. Andrews
Genre: young adult, fantasie
Aantal pagina's: 400
Verkrijgbaar in: hardcover, e-book, luisterboek

Publicatie datum: 8 juni 
De zeventienjarige Daphne heeft haar hele leven getraind om geaccepteerd te worden als krijger van het oude Sparta. Maar een onverwachte ontmoeting met de godin Artemis leid tot onverwachte omstandigheden. De godin Artemis heeft het lot van Daphne's broer in haar handen en dit zet haar leven op zijn kop. Er zijn negen mysterieuze items gestolen van de berg Olympus en als Daphne ze niet kan vinden, zullen de afnemende krachten van de goden vervagen, de sterfelijke wereld zal in chaos vervallen en het leven van haar broer zal worden beëindigd. In deze strijd krijgt ze hulp uit onverwachte hoek, maar de strijd is moeilijker dan gedacht en ze zal er alles aan moeten doen om de wereld en haar broer te redden. 

For the Wolf

Geschreven door: Hannah F. Whitten
Genre: young adult, fantasie, hervertelling 
Serie: Wilderwood
Deel: 1/onbekend
Aantal pagina's: 448
Verkrijgbaar in: paperback, e-book, luisterboek

Publicatie datum: 15 juni 
Een hervertelling van het sprookje Roodkapje. Red, weet vanaf haar geboorte dat als ze oud genoeg is, zij opgeofferd zal worden aan de wolf in het woud. In de hoop dat de gruwelijke wolf terug zal keren naar de goden en de mensen met rust zal laten. 
Red is zelf wel blij dat dit eraan komt. Ze beschikt over onbekende krachten en als ze het woud ingestuurd wordt kan ze in ieder geval niemand van wie ze houdt meer kwaad met haar krachten. 
De legende over de wolf is echter een leugen. De wolf is een man en geen monster. Haar krachten zijn een roeping en geen vloek. Ze zal haar krachten onder de knie moeten krijgen om ervoor te zorgen dat ze het tegen de goden kan opnemen voor zij de Wilderwood en haar hele wereld vernietigen. 
Tot snel!

1 opmerking

  1. Naar unsinkable ga ik samen met jouw uitkijken! Lotte schrijft zo ontzettend goed

    BeantwoordenVerwijderen

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram