Februari Wrap Up

maandag 8 maart 2021

Februari was voor mij echt een top maand qua lezen. Ik heb echt veel meer gelezen dan gedacht en dat terwijl ik het super druk heb gehad met mijn werk. 
Doordat ik het zo druk had met mij werk heb ik vele avonden geen tv gekeken, maar gewoon gelezen, omdat ik al heel veel uren achter een scherm had gezeten op die dag en mijn ogen trekken dat niet zo goed. Dat niet alleen heb ik door mee te doen aan een 24 hour Readathon (met een groepje mensen proberen zoveel mogelijk te lezen binnen 24 uur) maar liefst twee boeken in een dag gelezen (een stripboek en een young adult fantasie boek) en kon ik behoorlijk wat vaart maken in Shadow of Night. 
Ondanks dat ik toch heel veel gelezen heb ben ik aan 1 boek van mijn TBR niet toegekomen, het eerste deel van de Shannara Chronicles van Terry Brooks heb ik niet gelezen. Ik heb hier niet echt een reden voor, dan dat ik er geen zin in had ­čÖł Ik kon me er niet toe zetten het op te pakken. Mijn doel is wel om dit boek echt zo snel mogelijk te lezen, wie weet in maart en anders hopelijk in april.

Mijn Statistieken

Totaal aantal boeken gelezen: 11
DNF (niet uitgelezen): 0
Totaal aantal pagina's gelezen: 3943
Hoogst aantal pagina gelezen in een week: 1441
Laagst aantal pagina's gelezen in een week: 671
Genres die ik gelezen heb: Detective, YA fantasie, Science Fiction, Stripboek, Volwassen fantasie

Uitgebreide reviews

The Underfoot series               Deel 1 ★★★★ Deel 2 ★★★★ (3.5 sterren)
The Stolen Kingdom               ★★★
The Ash Princess                    ★★★★ 

Mini Reviews

Shadow and Bone 

Geschreven door: Leigh Bardugo 
Genre: young adult fantasie
Serie: Shadow and Bone Trilogy
Deel: 1/3
Aantal pagina's: 358
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands
Mijn Goodreads beoordeling:★★★★ (3.5 sterren)

Shadow and Bone is het eerste boek in de Grisha universum. Dit boek en deze serie wilde ik al een hele tijd lezen, maar steeds stelde ik het uit omdat ik bang was dat ik het niet leuk zou vinden. Ik vond het leuk, maar het heeft mij niet weggeblazen zoals ik van zoveel mensen heb gehoord. Het is voor mij een boek dat iets te veel hype heeft gekregen en daardoor verwachtte ik iets heel geweldigs, maar dat viel een beetje tegen. Het was zeker niet slecht, maar ook niet bijzonder. Het verhaal is iets wat we vaker tegen komen in YA. Een uitverkorene die heel gewoon is, opeens ontdekt dat ze bijzondere krachten heeft en er blijkt een profetie te zien die zegt dat zij de wereld kan redden. Er zijn mensen die daar op een goede en slechte manier gebruik van willen maken en de hoofdpersoon moet beslissen aan wiens kant ze staat. Dit concept is niets nieuws en dat vond ik tegenvallen. De wereld is interessant net als het magische systeem. De karakters vond ik niet bijzonder en zijn mij niet echt bijgebleven. Ik vond het wel super tof dat je de slechterik echt leert kennen in dit boek. Dat is iets wat je niet vaak ziet. 

A Vow so Bold and Deadly

Geschreven door: Brigid Kemmerer
Genre: young adult fantasie
Serie: The Cursebreakers
Deel: 3/3
Aantal pagina's: 408
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands (nog niet uit)
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★

Dit is het laatste deel in The Cursebreakers serie, dat gebaseerd is op het sprookje Belle en het Beest. Voor deze serie heb ik een volledig review geschreven, als je deze wilt lezen klik dan hier
Dit laatste deel volgde de vier hoofdpersonen Harper, Rhen, Grey en Lia Mara terwijl ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan in een strijd om Emberfall. Er moeten keuzes gemaakt worden, tussen oude vriendschappen, geliefde en loyaliteit wordt bij iedereen getest. Het is een spannend boek met een geweldig einde, waarin de Belle en het Beest elementen weer terugkeren. Ik was heel blij om Harper en Rhen weer te volgen en gelukkig kregen zij ook behoorlijk veel hoofdstukken. Het einde draaide ook nog eens volledig om hen en Lia Mara (mijn minst favoriete karakter ooit!) speelde daarin gelukkig niet echt een rol. Het enige wat mij enorm stoorde in dit boek is dat alles wat er gebeurd komt door gebrek aan communicatie. Dit vond ik af en toe best wel frustrerend, omdat de karakters hier niet van leken te leren. Maar toch heb ik genoten van dit boek en was het een mooi einde van de serie.  

The Damned

Geschreven door: Ren├ęe Ahdieh 
Genre: young adult fantasie
Serie: The Beautiful
Deel: 2/3
Aantal pagina's: 456
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★

Dit is het tweede boek in The Beautiful serie, we volgen Celine en S├ębastien na de gebeurtenissen van het eerste boek. S├ębastien moet leren om te gaan met de verandering die hij heeft moeten doorstaan en Celine leert meer over zichzelf in dit boek en het blijkt dat ze niet zomaar een gewoon meisje is. 
Dit boek leidde enorm aan de vloek van het middelste boek in een serie. Ik heb echt nog steeds gemengde gevoelens over dit boek. Het verhaal werd enorm gerekt en veel dingen die er gebeurde voelde onnodig en waren niet bijzonder. Het verhaal zelf is ook niet gevorderd en er zijn alleen maar meer vragen en problemen bij gekomen, dat ik twijfels heb of alles wel beantwoord en opgelost kan worden in nog maar een deel. Het boek was wel heel grappig en je leerde meer over de bijfiguren uit het verhaal. Ook kwam de wereld meer aanbod, enkel alleen op een manier waar ik zelf niet echt van houd. Het werd je steeds uitgelegd door karakters uit het boek, in plaats van dat de hoofdpersonen het zelf ontdekken en je het als lezers zelf beleefd. Je krijgt enorm veel informatie dat nu overweldigend voelt en overbodig, ik denk dat ik dit boek echt opnieuw moet lezen voor het derde deel, om de hoeveelheid info die ik kreeg te onthouden. 
Na het lezen van het boek was ik eerlijk gezegd teleurgesteld. Ik had meer verwacht en hoopte op een spannender verhaal. 

The Thirteen Problems

Geschreven door: Agatha Christie
Genre: detective, moordmysterie 
Serie: Miss Marple
Deel: 2/13
Aantal pagina's: 197
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands
Mijn Goodreads beoordeling:★★★

Dit is tot nu toe mijn minst favoriete Agatha Christie. Ik ben dol op de meeste Agatha Christie boeken (ik heb ze nog steeds niet allemaal gelezen), maar deze vond ik eerlijk gezegd saai. Het volgt Miss Marple, maar niet op de manier dat we gewend zijn. Ze ontmoet twee keer een groepje vrienden met wie ze misdaadverhalen deelt. De enige die bij beide groepen ook aanwezig is, is Sir Henry. Verder zijn het steeds andere mensen. Allemaal vertellen ze om de beurt een misdaadverhaal en de rest probeert dan het einde te raden, uiteraard heeft niemand het goed behalve Miss Marple. Dit wordt 13 keer herhaald... De verhalen die vertelt werden waren niet super spannend en een samenvatting van het verhaal dat vertelt werd. Als lezer beleefde je de verhalen dus niet, maar leek het net alsof je bij het groepje vrienden erbij zat terwijl het vertelt wordt. De clou was steeds erg voorspelbaar en ik vond het jammer dat iedere keer Miss Marple alles goed had. Dit zorgde ervoor dat de spanning eruit werd gehaald als de rest het einde probeerde te halen, want je wist toch dat ze het niet goed hadden. 
Korte verhalen is niet mijn ding en al helemaal niet als het vertellend geschreven is in plaats van dat je het meemaakt door karakters. Ik wist niet dat dit een boek was met korte verhalen, anders was ik er wel op een andere manier ingegaan. Dit zorgde er denk ik ook voornamelijk voor dat ik het minder leuk vond.     

Shadow and Night

Geschreven door: Deborah Harkness 
Genre: volwassen fantasie
Serie: All Souls Trilogy
Deel: 2/3
Aantal pagina's: 584
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★ (3.5 sterren)

Dit is het tweede boek in de All Souls Trilogy. Het volgt Diana en Matthew na de gebeurtenissen van het eerste boek. Ze zijn terug in de tijd gereisd naar het jaar 1590, het Engeland van Elizabeth I. Hier moeten ze ervoor zorgen dat Diana een heks vindt om haar te helpen met haar krachten en ze gaan opzoek naar het boek Ashmole782. 
Het beloofde een spannend vervolg te worden, maar niets is minder waar. Het is absoluut goed geschreven en de hoeveelheid werk dat Deborah Harkness in dit boek heeft gestopt is enorm. Het is historische accuraat tot in de kleinste details. De mode en gewoontes van de verschillende landen die ze bezoeken wordt goed beschreven en het voelt echt alsof je terug de tijd in bent gegaan. 
Het grootste probleem met dit boek is ook het tijdreizen en de beslissingen die Matthew maakt. Zijn beslissing zijn onnodig en ronduit raar. Zo maakt hij de keuze voor het jaar waarheen ze reizen. Om vervolgens verbaasd te zijn dat ze worden opgejaagd door heksenjagers. Zo gek is dat op zich niet als je een heks meeneemt terug in de tijd waar juist enorm veel heksenjachten worden gehouden... En zo gaat dat maar door. Ze komen vaak onnodig in de problemen voor iemand die het allemaal al mee heeft gemaakt en een historica. Ze lijken steeds allerlei situaties vergeten te zijn. Je zou denken dat je research doet voor je vertrekt naar een ander tijdperk... Dit zorgde bij mij voor enorm veel frustratie en ik heb het boek even weggelegd, zodat ik deze frustratie opzij kon zetten. Ook het tijdreizen roept veel vragen op en je begrijpt niet waarom alles zo lang moet duren, als je kan tijdreizen. Waarom wachten tot iets gebeurd of heel lang reizen voor je ergens komt, als je ook gewoon door de tijd kan reizen en ergens binnen een seconde kan zijn.  
Het boek is wel heel leuk, je ontmoet enorm veel bekende historische karakters en andere nieuwe figuren van het verhaal. Je leert veel over de geschiedenis en er zit veel humor in. Het verhaal echter loopt niet verder. Matthew en Diana zijn aan het eind van het boek op ongeveer het zelfde punt als in het begin. Waar ze voor kwamen zijn ze niet enorm in geslaagd en ze besteden hier pas echt aandacht aan in de laatste 150 pagina's. Het is een leuk vervolg, maar verwacht niet dat de spanning die opgebouwd werd in het eerste deel in dit tweede boek vervolgd wordt. 

Zo dat waren alle mini reviews van de boeken die ik gelezen heb deze maand. Ik ben benieuwd of ik ook zo enorm veel lees in maart. Ik zit er in ieder geval wel lekker in, dus ben van plan dit door te zetten. Hoeveel heb jij afgelopen maand gelezen? Wat was je favoriete boek dat in je februari hebt gelezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder! De mijne was zonder twijfel Ash Princess­čśŐ. 

Tot snel! 

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram