Maart TBR

maandag 1 maart 2021

Het is alweer maart! Vandaag gaan we kijken naar welke boeken ik van plan ben om te lezen deze maand. Ik houd me weer netjes aan een aantal doelen die ik voor mezelf had gesteld aan het begin van het jaar. 

In mijn New Year Goals voor 2021 beschreef ik onder andere dat ik iedere maand een Agatha Christie boek wil lezen en een kleine TBR wil maken. Hier houd ik mij ook weer deze maand aan. Vooral een kleine TBR lijkt echt goed te werken. Ik vind het heerlijk om vooraf te plannen wat ik wil lezen, maar het is net zo fijn de mogelijkheid te hebben om een boek op te pakken wanneer je daar echt zin in hebt. 
Laten we maar snel kijken welke boeken ik deze maand sowieso ga lezen. 

De boeken

Spel der Tronen (Game of Thrones)

Geschreven door: George R.R. Martin
Genre: volwassen fantasie
Serie: Het Lied van IJs en Vuur (Song of Ice and Fire)
Deel: 1/7
Aantal pagina's: 746
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands

Ver voorbij de machtige ijsmuur die de noordgrens van het koninkrijk sinds mensenheugenis beschermt, roert zich een lang vergeten vijand. Maar ieders blik is naar het zuiden gericht, naar het hof waar de machtige Lannisters sterke spelers zijn. Immers, de macht van de koning is tanende, zijn Hand is onder verdachte omstandigheden aan zijn eind gekomen, velen zijn uit op eigen gewin. 
Toch zijn er nog trouwe onderdanen. De Straks van Winterfell bijvoorbeeld, hard en onverzettelijk als hun bevroren domein. Als de koning Eddard Stak tegen diens zin benoemt tot zijn nieuwe Hand, worden zowel hij als zijn familie betrokken bij de meest omvattende machtsstrijd ooit het levensgevaarlijke spel de tronen. 

Ik heb echt zin om deze serie weer opnieuw te lezen. Het kriebelt al een tijd, maar ik ga er nu dan toch echt aan beginnen. Ik ben vooral benieuwd om te zien of er tijdens deze herlezing meer details zullen opvallen. Hopelijk wel! 

The Queen of Blood

Geschreven door: Sarah Beth Durst
Genre: volwassen fantasie 
Serie: The Queens of Renthia
Deel: 1/3
Aantal Pagina's: 368
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, luisterboek, e-book 

Een idealistische jonge student en verbannen strijder worden bondgenoten in de strijd om hun rijk te redden. Dit eerste boek is vol magie, politieke intriges, kwaadaardige geesten en spannende avonturen. 
Een wereld waarin de natuur zijn eigen leven lijdt en de bosgeesten besluiten dat het tijd wordt om de mens uit te roeien. De koningin moet er alles aan doen om dit te voorkomen. 

Kingdom of the Wicked

Geschreven door: Kerri Maniscalco
Genre: young adult, fantasie
Serie: Kingdom of the Wicked
Deel: 1/2
Aantal pagina's: 372
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek

Emilia en haat tweelingzus Vittoria zijn heksen die leven onder mensen. Ze proberen onopvallend te blijven, zodat ze niet vervolgd zullen worden voor hun krachten. Op een avond mist Vittoria het avondeten en wordt haar lichaam al snel gevonden. Emilia is kapot van verdriet en besluit er alles aan te doen om de daders te vinden en wraak te nemen. 
Emilia ontmoet Wrath, een slechte prins van Hel, ondanks de verhalen die ze over de prinsen van Hel heeft gehoord besluit Emilia zijn hulp te accepteren. Wrath heeft van zijn meester namelijk de opdracht gekregen de serie moorden die plaatsen vinden op te lossen. Maar wanneer het gaat om slecht zijn, is niets wat het lijkt... 

Crooked House

Geschreven door: Agatha Christie 
Genre: moordmysterie, detective
Aantal pagina's: 192
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands

De gefortuneerde ouder Griek Aristide Leonides wordt vergiftigd door een overdosis van zijn eigen medicijnen. Al zijn huisgenoten hebben een motief: hun aandeel in de erfenis. Terwijl de zaak nog in onderzoek is, neemt een van de verdachten het heft in eigen handen. 

Het zijn er een minder dan vorige maand, maar dit is de lijst van vier boeken waar ik echt aan toe wil komen. Verder zal ik weer boeken oppakken, waar ik op dat moment zin in heb. De reden dat ik gekozen heb voor een iets kleinere TBR, is dat ik niet goed weet hoe de aankomende weken eruit zullen zien. De scholen gaan weer open, maar met rare roosters. Dus mijn dagen worden waarschijnlijk enorm chaotische, met steeds een of twee lessen op school en de rest die ik dan online zal moeten geven. Hierdoor wil ik gewoon niet te veel plannen. 

Welke boeken ben jij van plan te lezen in maart? Laat het mij weten in de reacties hieronder!
Tot snel!

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram