The Book Blogger Confession Tag

maandag 15 maart 2021

Het is veel te lang geleden dat ik een book tag heb gedaan! Ik ben er dol op, maar op de een of andere manier heb ik er nog maar een gedaan (The Never Have I Ever tag) sinds ik mijn blog ben begonnen. Ik wil proberen vanaf nu iedere maand een book tag te beantwoorden. Laat me weten in de reacties hieronder of je dat leuk lijkt of niet. 

Vandaag beantwoord ik de vragen van The Book Blogger Confessions Tag. Deze tag ben ik maanden geleden tegen gekomen op Facebook en sinds die heb ik de foto op mijn telefoon staan... Het wordt dus maar eens tijd dat ik de vragen ga beantwoorden!

Ik hoop dat je het leuk vindt! Ik ben ook super nieuwsgierig wat jij op deze vragen zou antwoorden. Laat het mij weten in de reacties hieronder! Het lijkt mij leuk om de antwoorden te vergelijkenšŸ˜Š

1. Which book, most recently, did you not finish?

Dragon Link geschreven door Ava Richardson. In mijn januari wrap up ga ik uitgebreid in op alles wat ik niet leuk vond aan dit boek. Er waren een aantal dingen waar ik mij aan stoorde, de schrijfstijl was erg kinderachtig, het verhaal neemt hele rare en onverklaarbare wendingen, de hoofdpersoon maakt hele vreemde en snelle beslissingen, de bijfiguren voegde niets toe aan het verhaal behalve de hele wereld uitleggen.
Dit alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik het boek heb weggelegd en niet meer heb opgepakt. 

2. Which book is your guilty pleasure?

Twilight geschreven door Stephanie Meyer. Ik ben dol op dit eerste boek van de Twilight serie. Er is van alles mis mee, maar ik vind het heerlijk om te lezen. 

3. Which book do you love to hate?

Throne of Glass geschreven door Sarah J. Maas. Ik ben dol op de andere series die Sarah J. Maas heeft geschreven en van iedereen krijg ik maar te horen dat als fan van de schrijfster ik deze boeken toch echt geweldig moet vinden, omdat dit de beste serie is die ze ooit heeft geschreven. Maar ik vind het vreselijk. De karakters zijn saai en arrogant, het verhaal is voorspelbaar en eerlijk gezegd ook saai. Het grootste punt waar ik mij aan stoorde was de hoofdpersoon Celaena Sardothien, ze is zogenaamd de gevaarlijkste en beste huurmoordenaar die er bestaat. Je ziet hier alleen totaal niets van terug in de boeken, ze wordt steeds gered door andere en belandt zelf steeds in idiote situaties omdat ze iedereen vertrouwt en zonder nadenken onbekende gangen in loopt zonder wapen terwijl er een moordenaar rondloopt... Ik heb 2,5 boek gelezen van de serie en er toen de brui aangegeven. 

4. Which book would you throw into the sea?

Harry Potter and the Cursed Child. Wie bedacht heeft dat dit een goeie toevoeging is aan de Harry Potter serie, heeft de Harry Potter serie niet gelezen. Als er een boek is dat ik het liefst zie verdwijnen dan is dit het wel.

5. Which book have you read the most?

Oh dit weet ik oprecht niet. Ik twijfel enorme tussen twee boeken, maar eerlijk gezegd denk ik dat ik ze beide ongeveer even vaak gelezen heb. Pride and Prejudice geschreven door Jane Austen en Harry Potter en de Steen der Wijze geschreven door J.K. Rowling. 

6. Which book would you hate to recieve as a present?

Non-fictie boeken over onderwerpen als psychologie, onderwijs (ook al ben ik docent, dit is zeker niet mijn favoriete onderwerp om over te lezen), filosofie, verbeteren van de wereld, eigenlijk alle onderwerpen behalve film, Disney, reizen en dieren. 

7. Which book could you not live without?

Dat is er echt maar een, Harry Potter en de Steen der Wijze geschreven door J.K. Rowling. Dit boek heeft zoveel betekend voor mij in mijn jeugd, dat ik er echt niet meer zonder kan. 

8. Which book made you the angriest?

Er zijn best veel boeken waar ik mij enorm aan irriteerde terwijl ik het las. Echt boos op een boek ben ik nooit geweest. Het laatste boek waar ik mij enorm stoorde aan bepaalde elementen was Shadow of Night van Deborah Harness, het tweede deel in de All Souls trilogie. In mijn februari wrap up ga ik hier uitgebreid op in. 

9. Which book made you cry the most?

Het laatste boek dat mij aan het huilen heeft gekregen was het laatste deel in de Mistborn trilogie, The Hero of Ages geschreven door Brandon Sanderson. Het einde van dit boek lieten de tranen langs mijn wangen rollen. Ik vond het een super mooi einde, spannend, ontroerend en precies goed. In mijn wrap up van januari heb ik een mini review voor dit bek geschreven. 

10. Which book cover do you hate most?

De nieuwe kaften van de A Court of Thorns and Roses serie vind ik echt vreselijk om te zien. Ik kan er oprecht wel om janken dat ze niet meer uitgegeven woorden in de oude variant en ik daardoor verplicht ben deze nieuwe kaften te kopen voor de rest van de serie. Want helaas heeft deze verandering van kaft plaatst gevonden terwijl de serie nog niet af is... Dus dat betekent dat de laatste boeken alleen maar uitgegeven zullen worden in deze nieuwe kaft... 


Voor deze tag, tag ik de volgende mensen (boekbloggers en bookstagrammers): 

Boekblogger                                                    

shitisayinreallife                                              
boekenzuurstof                                                  
booksandpapernl                                               

Bookstagram

Tot snel!Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram