The Stolen Kingdom Review

woensdag 3 maart 2021

The Stolen Kingdom is een fantasie standalone vol spanning, magie, corruptie, verraad, romantiek en een strijd om de troon. Dit bijzondere boek kwam gister op 2 maart uit en is verkrijgbaar in de winkels. Dankzij NetGalley kreeg ik de kans om dit boek voor de publicatie datum te lezen inruil voor een eerlijke review. 

Samenvatting

Honderd jaar lang heeft het koninkrijk Perin Faye geleden onder de heerschappij van de hebzuchtige en machtsbeluste Thungrave-koningen. Maralyth Graylaern, de dochter van een wijnboer, heeft geen idee dat haar verborgen magische kracht het bewijs is van een geheime bloedlijn en aanspraak op de troon. Alac Thungrave, de tweede zoon van de koning, heeft zich altijd ongemakkelijk gevoeld bij zijn positie als reserve-erfgenaam en de gestolen duistere magie die gepaard gaat met regeren.

Wanneer Maralyth verwikkeld raakt in een complot om de koninklijke familie te vermoorden en de troon te grijpen, volgt een kat-en-muisachtervolging in een avontuur van duistere magie, intriges aan het hof en verboden liefde.

Specificaties

Geschreven door: Jillian Boehme
Genre: young adult fantasie
Aantal pagina's: 320
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek,

Wat vind ik van het boek?

Standalones in de fantasie genre zijn verborgen juweeltjes, aangezien de meeste boeken deel uitmaken van een serie. Als ik er een tegen kom wil ik die dolgraag lezen. Ik heb genoten van mijn tijd met dit boek en ik zal deze review onderverdelen in pluspunten en minpunten. 

Pluspunten

๐Ÿ‘‘ De schrijfstijl is erg boeiend en zorgt ervoor dat je verder wilt lezen. Het is heel open en gemakkelijk te lezen. Het vertelt het verhaal in een zeer snel tempo en zonder veel details.
๐Ÿ‘‘ Het verhaal zelf is niet ingewikkeld, wat ik eerst dacht dat het zou zijn, want het gaat over corruptie en afpakken van de troon. Ook al wordt er veel bedrogen en geplot, het verhaal zelf is niet zo complex en eigenlijk een beetje voorspelbaar. Het voorspelbare element van het verhaal stoorde me persoonlijk niet, omdat het gewoon heel leuk en plezierig was om te lezen.
๐Ÿ‘‘ Het boek heeft een geweldig concept en het verhaal en de personages hebben een groot potentieel, waarvan ik voelde dat het niet volledig werd bereikt in dit boek. Ik zal daar op terugkomen bij de minpunten. Over het algemeen heb ik echt genoten van het concept en idee van dit boek.
๐Ÿ‘‘ De personages zijn niet zo geweldig, maar ze geven wel veel humor aan dit boek en hun gesprekken en opmerkingen zijn echt leuk om te lezen. De vrouwelijke hoofdpersoon, Maralyth, was een super sterk en onafhankelijk karakter. Ze is een geweldig rolmodel voor tieners. Liefdevol, sterk, familie op de eerste plaats en heeft een eigen mening.

Minpunten 

๐Ÿ‘‘ Omdat er niet veel details in dit boek staan, mis ik niet alleen de diepte in de wereld, maar ook in de verhaal- en karakterontwikkeling. Het verhaal wordt in een hoog tempo vertelt, wat ik zelf altijd fijn vind om te lezen, maar dit betekent ook dat het verhaal zich erg snel ontwikkelt. Ik had liever gehad als het op sommige punten wat langzamer was geweest om meer diepgang en ontwikkeling mogelijk te maken. Vanwege het gebrek eraan, wat ook begrijpelijk is, aangezien er veel gebeurd in slechts 320 pagina's, is het boek niet gedenkwaardig. Ik heb er echt van genoten om het te lezen en het is zeker leuk om te lezen tussen meer gecompliceerde boeken of series, maar het is geen boek dat voor altijd bij me zal blijven of een boek dat ik graag nog een keer zou willen lezen. Ik zou het veel leuker hebben gevonden als er meer tijd was genomen om alles meer diepgang te geven en misschien ook meer pagina's. Ik heb liever een standalone van meer dan 400 of 500 pagina's en die zo goed geschreven is dat ik het nog een keer zou willen lezen. Dan is een korter boek dat amusant is om te lezen, maar zijn potentie die het uitstraalt en het heeft niet weet te bereiken. 

Kortom ik heb echt genoten van het lezen van dit boek en ik ben ook erg blij dat ik het heb kunnen lezen. Ik raad dit ten zeerste aan als je van korte fantasie standalones houdt. Doordat de schrijfstijl zo aanstekelijk en boeiend is lees je dit met gemak in een zitting. Zelf heb ik dit ook gedaan voor een 24 hour readathon. 

Mijn Goodreads Beoordeling

The Stolen Kingdom         ★★★


Lijkt dit boek jou wat? Zou je het willen lezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder!

Tot snel!
Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram