Maart Wrap Up

vrijdag 2 april 2021

Weer een maand voorbij. Dat betekent mijn wrap up voor maart. Deze maand heb ik redelijk wat boeken gelezen. Ik heb een beetje in een dip gezeten, waardoor het lezen wat langzamer ging dan anders. Ook lukte het mij niet altijd om mij goed te concentreren op mijn boeken. Qua social media heb ik het deze maand helemaal slecht gedaan. Mijn doel hiervoor was regelmatig actief te zijn op Instagram en Facebook en dat heb ik een beetje verwaarloosd. Hopelijk gaat dit volgende maand weer beter! 
Deze wrap up bestaat weer uit links naar de uitgebreide reviews en maar liefst 5 mini reviews van de boeken die ik afgelopen maand gelezen heb. Laat mij weten in de reacties hieronder wat je van deze boeken vindt en welke boeken jij gelezen hebt in maart! 

Mijn Statistieken

Totaal aantal boeken gelezen: 8
DNF (niet uitgelezen): 0
Totaal aantal pagina's gelezen: 3054
Hoogst aantal pagina gelezen in een week: 1361
Laagst aantal pagina's gelezen in een week: 357
Genres die ik gelezen heb: Detective, YA fantasie, Volwassen fantasie, Stripboek, Thriller 

Boeken die ik nog aan het lezen ben: 

Fire and Blood, geschreven door George R.R. Martin. Dit boek is net zo geschreven als een geschiedenisboek. Vol feiten en met enorm veel informatie aan namen van belangrijke personen, gebeurtenissen en plaatsen. Dit zorgt ervoor dat ik echt mijn tijd neem met dit boek aangezien het vaak aanvoelt alsof je helemaal geen fictie leest, maar juist non-fictie. Het is wel erg leuk en interessant, maar het is geen boek om in een keer uit te lezen. Ik heb geen idee wanneer ik dit boek uit heb en maak daar ook geen planning voor. Ik lees het wanneer ik er zin in heb en het komt vanzelf wel uit­čśë

Emma, geschreven door Jane Austen. Dit boek lees is samen met een vriendin en we nemen hier lekker de tijd voor. We hopen het in april uit te lezen.  

Uitgebreide Reviews

Game of Thrones, geschreven door George R.R. Martin             ★★★★★
Kingdom of the Wicked, geschreven door Kerri Maniscalco       ★★★★
Queen of Blood, geschreven door Sarah Beth Durst                    ★★★★★ (4,5 sterren)

Mini Reviews

Penny 

Geschreven door: Karl Stevens
Genre: Stripboek, dierenverhaal
Aantal pagina's: 156
Verkrijgbaar in: paperback, e-book
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★ (2.5 sterren)
Ik heb gelezen in: e-book 

Dankzij NetGally en Chronicle Books had ik de kans om Penny te lezen voor het boek uitkomt. Het stripboek komt op 13 april 2021 uit. Ik had dit boek aangevraagd vanwege de schitterende kaft en ik ben dol op katten. Ik verwachtte een lief en mooi verhaal over het leven van de kat Penny, maar kreeg niet helemaal wat ik verwachtte. Het boek is niet echt een verhaal en het is meer een collectie van pagina lange korte comics waarin de kat Penny allerlei filosofische vragen stelt over het leven, haar omgeving, haar baasjes en het bestaan. Ze komt hierdoor ook niet echt over als een kat, maar lijkt meer een menselijk karakter te hebben. Sommige van haar opmerkingen zijn wel grappig en ze ziet er enorm schattig uit. Penny heeft naast haar filosofische vragen ook erg veel donkere en sombere gedachten, waardoor deze strip mij een beetje een bedroefd en somber gevoel gaf. Als je iets leuks en luchtigs zoekt, dan is dit niet iets voor jou. 
De tekeningen in deze strip zijn echt de reden om het te lezen en ook de enige reden waarom ik het heb uitgelezen. Ze waren schitterend, met mooie warme kleuren en veel details. 
Het laatste wat ik niet heel leuk vond aan het boek was de manier waarop Penny werd neergezet als kat. Je krijgt door deze strip het idee dat katten niets geven om mensen en ze alleen zien als een manier om eten te krijgen en af en toe wat aandacht. Penny geeft niets om haar baasjes en ziet ze niet als familie of vrienden. Ze gaat nooit naar ze toe en geeft ze geen reactie. Iedereen die een kat heeft als huisdier weet ongetwijfeld dat katten juist heel graag aandacht willen en ze hier ook om vragen als ze het niet krijgen. Mijn katten komen mij juist begroeten als ik thuiskom, vragen om aandacht en willen graag spelen. Deze strip geeft een totaal andere en bijna negatieve indruk van een kat. 

The Place Beyond Her Dreams

Geschreven door: Oby Aligwekwe 
Genre: young adult, fantasie
Aantal pagina's: 286
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book
Mijn Goodreads beoordeling: ★★
Ik heb gelezen in: e-book

Dankzij NetGalley en Elcat Books had ik de kans om dit boek te lezen voor het gepubliceerd werd. Het boek is uit sinds 16 maart 2021. Helaas was dit boek niet het juiste boek voor mij. Dit vind ik echt oprecht jammer, want het klonk als iets dat ik geweldig zou vinden. 
Het verhaal volgt Ona, die na plotselinge dood van haar opa in slaap valt en daardoor belandt in een magische wereld Luneah. In deze wereld is alles anders, hier ontmoet ze ook haar opa weer en samen brengen ze tijd door. Op haar achttiende verjaardag keert ze terug naar Luneah en dan krijgt ze een taak, waardoor ze een gelukkig leven tijdelijk aan de kant moet zetten. Ze raakt betrokken bij de politiek en opstanden en moet de juiste man zien te kiezen tussen een trouwe vriend en een kroonprins. 
De wereld Luneah is geweldig beschreven en alle scenes die daar afspeelt vond ik erg mooi en leuk om te lezen. Het einde was toepasselijk voor het verhaal en vond ik mooi gedaan. 
De schrijfstijl vond ik veel te kinderachtig en vooral door de onderwerpen die aanbod kwamen. Zo is er huiselijk geweld wat slecht beschreven wordt. Het komt ineens voor, out of the blue, en wordt niet erg goed behandeld. Het passeert eerder dan dat de hoofdpersoon hier bij stilstaat ook al ondergaat ze het zelf. Ook is er een driehoeksverhouding. Op zich vind ik dat niet vervelend, het enige is dat het hier erg geforceerd overkomt. Het komt uit de lucht vallen en ze zijn ineens verliefd. Daarnaast houdt Ona ze ook erg aan het lijntje. De driehoeksverhouding blijkt vervolgens ook een enorm impact te hebben op het verhaal en voor een groot deel draait het hierom. De karakters zijn slecht beschreven en meeleven is erg moeilijk, dit komt door de manier waarop het beschreven is. Het verhaal is vertellend geschreven en Ona vertelt steeds over gebeurtenis, waardoor je het als lezer niet meemaakt en daardoor een kloof ontstaat tussen de karakters en de lezer. Al met al het was helaas niets voor mij. 

The Crooked House 

Geschreven door: Agatha Christie 
Genre: detective
Aantal pagina's: 192
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★
Ik heb gelezen in: paperback, Nederlands 

De gefortuneerde ouder Griek Aristide Leonides wordt vergiftigd door een overdosis van zijn eigen medicijnen. Al zijn huisgenoten hebben een motief: hun aandeel in de erfenis. Terwijl de zaak nog in onderzoek is, neemt een van de verdachten het heft in eigen handen. 

Het was een heerlijke Agatha Christie om te lezen. De karakters leerde je goed kennen en met name de hoofdpersoon, Charles Hayward was leuk om te volgen. Hij was niet de beste detective en kreeg vooral veel hulp van de familie van Aristide Leonidas en de politie. Het was geen spannende detective en het grootste deel van het verhaal wordt besteed aan de ondervragingen na de eerste moord. Dit duurde meer dan de helft van het boek en zorgde ervoor dat het boek in eerste instantie een langzaam tempo had. Het einde daarin tegen werd ineens spannend, er vielen snel achter elkaar meer doden en het tempo van het verhaal ging om hoog. Aan het einde zat een leuke en verassende twist en de uitleg over hoe alle moorden gepleegd werden en waarom was kort maar duidelijk. 
Zelf vond ik het jammer dat het einde zo gehaast was en had ik liever gehad dat dit iets langzamer verliep. Zodat de spanning aan het einde van het boek nog beter tot zijn recht kwam, zeker na een zo langzaam begin. 
Al met al vond ik het een leuke detective en las het snel en makkelijk weg, zoals de meeste boeken van Agatha Christie. Van alle onbekende boeken vind ik deze tot nu toe het leukste. 

Ruby Falls

Geschreven door: Deborah Goodrich Royce
Genre: thriller 
Aantal pagina's: 272
Verkrijgbaar in: hardcover, e-book, luisterboek
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★★ (3,5 sterren)
Ik heb gelezen in: e-book 

Dit super spannende boek is een homage aan het boek Rebecca geschreven door Daphne du Maurier. De zesentwintig jarige Ruby (die ook wel bekend staat onder de naam Eleanor Russel), wordt onder verdachte omstandigheden ontslagen bij de opera. Ze vlucht naar Europa waar ze de knappe Orlando Montague trouwt. Ze houdt haar verleden verborgen voor hem. 
Samen besluit het pasgetrouwde stel hun leven op te bouwen in LA. Hier krijt Eleanor de rol van haar dromen in een remake over het boek Rebecca. Terwijl zij zich verdiept in de rol, begint Orlando te veranderen. Zijn karakter begint steeds meer te veranderen en er gebeuren vreemde dingen. Eleanor begint te beseffen dat zij misschien niet de enige is met geheimen in dit huwelijk. 

Dankzij NetGalley kon ik dit boek lezen voor het uitkomt. Een heerlijke spannende thriller die je vanaf het begin aan grijpt. Het is meeslepend en spannend geschreven. Er waren een aantal momenten in het boek waar ik mij wel aan stoorde. Dit had vooral te maken met de hoofdpersoon Ruby en de manier waarop zij soms praatte, reageerde, beslissingen maakte en dingen deed. Dit voelde soms erg onrealistisch en niet helemaal logische. Het einde daarin tegen was echt geweldig met een enorm spannende en onverwachte twist. Deze had ik echt niet zien aankomen en leek het verhaal totaal te veranderen. Zo verklaarde het ook een aantal dingen die mij in eerste instantie tegen stonden. Al met al een een goed boek en zeker een aanrader als je van psychologische thrillers houdt. 
Tegen het einde van april zal ik een uitgebreide review uploaden vlak voor het boek uitkomt op 4 mei

A Dowry of Blood 

Geschreven door: S.T. Gibson 
Genre: volwassen fantasie, roman 
Aantal pagina's: 248
Verkrijgbaar in: paperback, e-book
Mijn Goodreads beoordeling: ★★★ (2,5 sterren)
Ik heb gelezen in: e-book 

Met dank aan NetGalley kon ik dit boek lezen net nadat het uitgekomen was op 31 januari 2021

A Dowry of Blood gaat over een van de bruiden van Graaf Dracula. Constanta schrijft een brief aan Dracula na zijn dood waarin zij haar leven met hem beschrijft en waarom ze hem heeft vermoord. 
Het klonk voor mij interessant en ik ben dol op boeken over vampiers en wilde deze graag lezen. Het viel echter tegen. De schrijfstijl was wel fijn en zorgde ervoor dat je het boek vlot kon lezen. Ik vond het af en toe wat kinderlijk beschreven vergeleken met de content van het boek. Aangezien er veel volwassen onderwerpen tot in details worden beschreven zoals seks. 
Het concept van het verhaal vond ik erg leuk en interessant genoeg om te blijven lezen. Maar het was voor mij de manier waarop het verhaal verteld werd. In een brief aan Dracula. Hierdoor krijg je een samenvatting van het leven van Constanta met Dracula. En zo voelt het ook echt aan, alsof je een samenvatting leest van een verhaal. Het is verdeeld in drie delen en mijn voorkeur zou uitgang als deze drie delen losstaande boeken waren met meer details en diepgang. Dan zou het echt een hele goeie serie zijn. Het concept van het verhaal is namelijk goed, spannend en romantische, maar mist diepgang in het verhaal. Je voelt je hierdoor ook niet enorm betrokken bij de karakters. 
De reden waarom ze Dracula vermoord heeft blijft vaag en er wordt niet lang bij stil gestaan. Wat juist jammer is aangezien ze de brief hiermee begint en je dus verwacht dat dit duidelijk wordt naarmate je verder leest. Maar dat bleef helaas uit. De reden was heel simpel en viel een beetje uit de lucht. Er was niet echt een opbouw ernaar toe. 
Al met al viel dit boek mij gewoon een beetje tegen en vond ik het vooral erg jammer. 
Tot snel! 

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram