Mijn favoriete boeken van het eerste kwartaal

vrijdag 9 april 2021

Het eerste kwartaal van 2021 is alweer voorbij en wat gaat dat snel! Ik heb tot nu toe al een behoorlijk aantal boeken gelezen in de maanden januari tot en met maart, maar liefst 27 in totaal. Het leek mij daarom leuk om te kijken welke boeken ik tot nu toe het leukst en het minst leukst vind. 
Vandaag deel ik met jullie mijn top vier van mijn favoriete boeken tot nu toe en volgende week mijn top vier van mijn minst favoriete boeken. 

Hieronder staat mijn top vier van mijn favoriete van het eerste kwartaal. Ik heb het verdeeld van mijn nummer 4 tot aan mijn nummer 1. De reden waarom boeken op nummer 1 of 4 staan is echt gewoon een gevoelskwestie en vind ik moeilijk uit te leggen. Ik heb mij hiervoor vooral laten leiden door de vraag welke zou ik het liefst nu opnieuw willen beleven. 
De boeken die ik herlezen heb reken ik niet mee in deze top 4. Ik kijk alleen maar naar de boeken die ik voor de eerste keer gelezen heb.
Per boek heb ik een korte samenvatting gegeven en uitgelegd waarom ze op deze lijst staan. Ook staan er verwijzingen naar mijn reviews. 

Mijn top 4 favoriete van het eerste kwartaal

Nummer 4: The Underfoot

Geschreven door: Ben Fisher & Emily S. Whitten
Genre: science fiction stripboek
Serie: The Underfoot
Deel: 2 (derde deel nog op komst) ( deel 1 The Mighty Deep en deel 2 Into the Sun)
Aantal pagina's: Deel 1 160 en deel 2 176
Verkrijgbaar in: paperback, e-book
Ik heb het gelezen in: e-book

The Underfoot is een schattig en spannend verhaal over hamsters die het einde van de mensheid hebben overleefd (reuzen zoals ze ons noemen). Nu moeten ze alleen zien te overleven en andere dieren helpen met hun problemen in een veranderende gevaarlijke wereld.

Voor mijn review klik hier

Deze twee stripboeken hebben mijn hart gestolen. Ik ben dol op stripboeken die gaan over dieren en al helemaal als die dieren schattig en stoer zijn tegelijker tijd. Het verhaal is spannend en de karakters zijn ongelooflijk lief en deinzen nergens voor terug. Het zijn twee hele leuke stripboeken die in mijn hoofd blijven spoken en ik zou ze graag op mijn boeken plank hebben staan zodat ik ze opnieuw kan lezen. Tijdens het lezen van deze boeken had ik gewoon heel veel lol en genoot ik van het verhaal. Dat is de reden dat ik ze op deze lijst heb staan. Ze zijn mij ook echt bijgebleven en dat vind ik altijd een goed teken.

Nummer 3: The Hero of Ages

Geschreven door: Brandon Sanderson
Genre: volwassen fantasie
Serie: Mistborn 
Deel: 3/3
Aantal pagina's: 
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek
Format waarin ik het gelezen heb: paperback (in het Engels), e-book (in het Nederlands)                   

In dit laatste deel van de Mistborn serie doen Vin en Elend er van alles aan om de ondergang van de wereld tegen te houden. Hiervoor zijn ze bereid alles op te offeren wat ze lief is. 

Voor mijn review klik hier. 

Over dit boek kan ik heel kort zijn. Deze conclusie van een epische serie was het perfecte einde aan de Mistborn trilogie. Ik heb gelachen, gehuild en genoten van dit boek. De schrijfstijl van Branden Sanderson is geweldig en sleept je zo mee zijn boek in. Het was een geweldig boek en het verdiend op deze lijst te staan.

Nummer 2: The Queen of Blood

Geschreven door: Sarah Beth Durst
Genre: Volwassen fantasie 
Serie: Queens of Renthia
Deel: 1/3
Aantal pagina's: 368
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek
Ik heb gelezen in: hardcover

Een idealistische jonge student en verbannen strijder worden bondgenoten in de strijd om hun rijk te redden. Dit eerste boek is vol magie, politieke intriges, kwaadaardige geesten en spannende avonturen. 
Een wereld waarin de natuur zijn eigen leven lijdt en de bosgeesten besluiten dat het tijd wordt om de mens uit te roeien. De koningin moet er alles aan doen om dit te voorkomen. 

Voor mijn review klik hier. 

Dit boek heeft mij enorm verrast. Het was heel sprookjesachtig, het had heel veel sfeer en de twisten van het boek bleven mij verassen. Ik heb genoten van het lezen van The Queen of Blood, zo erg dat ik het tweede deel al besteld heb. Het is een super leuke fantasie dat echt meer bekendheid verdiend. De karakters zijn interessant, maar vooral de wereld en de magie wisten mij helemaal in te pakken. Daarnaast van de schrijfstijl van Sarah Beth Durst heel fijn om te lezen en staat zij nu op mijn lijst van auteurs waarvan ik graag meer zou willen lezen. 
Het boek heeft mij erg verrast en het verhaal blijft rond hangen in mijn hoofd. Ik zou het dolgraag nog een keer lezen en daarom verdiend het de tweede plek. 

Nummer 1: Spinning Silver

Geschreven door: Naomi Novik
Genre: volwassen fantasie, hervertelling 
Aantal pagina's: 480
Verkrijgbaar in: hardcover, paperback, luisterboek, e-book, Nederlands: Zilvergaren
Format waarin ik het gelezen heb: e-book 

Spinning Silver, of in het Nederlands Zilvergaren, is een mooie hervertelling van het sprookje Repelsteeltje. Miryem is de dochter en kleindochter van geldschieters, haar familie leeft op de rand van armoede omdat haar vader de schulden niet int. Miryem neemt deze taak op zich en probeert haar familie te redden. Na haar ontmoeting met de koning van de Staryk, grimmige schepsel die leven in een ijskoninkrijk verstopt voor mensen, wordt haar leven op zijn kop gezet. Ze komt in een tweestrijd te zitten over welk koninkrijk ze moet redden. Die van haarzelf of die van de Staryk en krijgt hierbij hulp uit onverwachte hoek.  

Voor mijn review klik hier. 

Dit boek heeft echt mijn hart gestolen en ik blijf eraan denken. Ik wil het dolgraag in mijn boekenkast hebben en hoop het aankomende winter weer te lezen. De schrijfstijl was zo meeslepend en het verhaal was zo sfeervol geschreven dat als ik eraan terugdenk nog de koud kan voelen. De karakters en met name Miryem waren geweldig om te volgen. Het verhaal was spannend, sprookjesachtig en romantische aan het einde. De wereld voelde ondanks zijn magie heel echt aan. Het was een geweldig hervertelling van het sprookje Repelsteeltje en de plotwendingen die het nam waren heerlijk om te lezen. 
Het is echt mijn favoriet van dit jaar tot nu toe en ik ben enorm benieuwd of ik nog een boek lees wat deze van zijn troon kan stoten. 

Wat vind jij van mijn top 4? Zitten er boeken tussen die jij ook leuk vind? Wat is jou top 4 van het eerste kwartaal? Laat het mij weten in de reacties hieronder!
Tot snel! 

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram