Mijn minst favoriete boeken van het eerste kwartaal (2021)

vrijdag 16 april 2021

Vorige week heb ik met jullie mijn top vier favoriete boeken van het eerste kwartaal gedeeld. Vandaag deel ik met jullie het vervolg en hebben we het over mijn minst favoriete boeken van het eerste kwartaal. 
Voor deze lijst heb ik vooral gekeken naar welke boeken ik absoluut niet opnieuw wil lezen, welke teleurstellend waren en welke ik gewoon niet leuk vond. De lijst wordt weer genummerd van 4 naar 1 en ik heb mij voor laten leiden door gevoel. Welke vind ik minder leuk?
Het boek dat ik gednfed heb dit jaar, staat niet op deze lijst. Doordat ik het niet uitgelezen heb lijkt het mij wel logische dat ik het niet leuk vond. Ik heb alleen boeken in deze lijst gezet die ik helemaal gelezen heb. 

Mijn top 4 minst favoriete van het eerste kwartaal

Nummer 4: The Thirteen Problems

Geschreven door: Agatha Christie
Genre: detective, moordmysterie 
Serie: Miss Marple
Deel: 2/13
Aantal pagina's: 197
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek, Nederlands

Het volgt Miss Marple, maar niet op de manier dat we gewend zijn. Ze ontmoet twee keer een groepje vrienden met wie ze misdaadverhalen deelt. De enige die bij beide groepen ook aanwezig is, is Sir Henry. Verder zijn het steeds andere mensen. Allemaal vertellen ze om de beurt een misdaadverhaal en de rest probeert dan het einde te raden. 

Voor mijn review klik hier. 

Normaal vind ik de boeken van Agatha Christie wel leuk, maar deze viel gewoon erg tegen. Ik houd niet van de manier waarop deze geschreven is. Korte verhalen. Daarnaast vond ik het voorspelbaar en daardoor ook irritant worden dat Miss Marple het raadsel steeds als laatste wist op te lossen. Ze kreeg ook steeds als laatste de beurt waardoor ik op een gegeven moment minder geïnteresseerd was in wat de andere karakters dachten dat de oplossing van het raadsel was. Ik wist immers dat dit toch niet klopte, want Miss Marple had nog niets gezegd. 
Dit hele concept stoorde mij behoorlijk en daarom staat dit boek op de lijst. 

Nummer 3: The Once and Future Queen

Geschreven door: Clara O'Conner
Genre: young adult, fantasie 
Serie: The Once and Future Queen
Deel: 1/3
Aantal pagina's: 448
Verkrijgbaar in: e-book, luisterboek, paperback

Het verhaal speelt zich in een futuristische wereld waarin het Romeinse Rijk nog steeds bestaat, maar met de technologie van vandaag de dag. In dit verhaal volg je Cassandra die erachter komt dat ze niet is wie ze dacht te zijn. Daarnaast wordt ze ook nog eens verliefd op de verkeerde en wordt haar wereld op zijn kop gezet. Ze zal moeten kiezen tussen haar verloofde, geliefde en of ze de samenleving waarin ze leeft wel trouw is. 

Voor mijn review klik hier. 

Dit boek begon goed en leek potentie te hebben, maar de tweede helft was enorm langdradig en het verhaal begon zich steeds te herhalen. Waardoor de spanning eruit ging. 
Mijn grootste punt van ergernis was de wereld. Deze sloeg nergens op, aangezien het verwarrend was. Het probeerde een unieke wereld te zijn, maar tegelijk werd er geschiedenis gebruikt uit onze wereld. Waardoor de wereld echter aanvoelde, alleen klopte de geschiedenis niet. Dit stoorde mij enorm en ik vond de wereld gewoon te verwarrend en raar. 
De karakters waren wel leuk, maar de driehoeksverhouding was saai en voorspelbaar. Hoe meer ik terugdenk aan het boek, hoe minder leuk ik het boek begin te vinden. 

Nummer 2: The Place Beyond Her Dreams

Geschreven door: Oby Aligwekwe 
Genre: young adult, fantasie
Aantal pagina's: 286
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book

Het verhaal volgt Ona, die na plotselinge dood van haar opa in slaap valt en daardoor belandt in een magische wereld Luneah. In deze wereld is alles anders, hier ontmoet ze ook haar opa weer en samen brengen ze tijd door. Op haar achttiende verjaardag keert ze terug naar Luneah en dan krijgt ze een taak, waardoor ze een gelukkig leven tijdelijk aan de kant moet zetten. Ze raakt betrokken bij de politiek en opstanden en moet de juiste man zien te kiezen tussen een trouwe vriend en een kroonprins. 

Voor mijn review klik hier

Dit boek was totaal niet wat ik had verwacht. Ik stoorde mij enorm aan de schrijfstijl wat ik te kinderachtig vond aanvoelen. De heftige onderwerpen die besproken werden zoals dood, huiselijk geweld en revolutie, kregen te weinig aandacht en er werd te luchtig over gedaan. Ik vond dat dit veel meer diepgang had kunnen hebben en nu begreep ik eerlijk gezegd niet goed waarom dit erin zat. Het verhaal begon als een een lief kinderlijk verhaal waarin een meisje een andere wereld in haar dromen bezoekt en eindigde in een verhaal dat draait om een driehoeksverhouding die heel slecht beschreven is. Al met al was dit niet een boek voor mij. 

Nummer 1: The Damned

Geschreven door: Renée Ahdieh 
Genre: young adult fantasie
Serie: The Beautiful
Deel: 2/3
Aantal pagina's: 456
Verkrijgbaar in: paperback, hardcover, e-book, luisterboek

Dit is het tweede boek in The Beautiful serie, we volgen Celine en Sébastien na de gebeurtenissen van het eerste boek. Sébastien moet leren om te gaan met de verandering die hij heeft moeten doorstaan en Celine leert meer over zichzelf in dit boek en het blijkt dat ze niet zomaar een gewoon meisje is. 

Voor mijn review klik hier. 

Dit boek is mijn minst favoriet tot nu toe. Eigenlijk komt dit maar door een reden een enorme teleurstelling nadat ik zo uitgekeken had naar dit tweede deel. Tijdens het lezen van het verhaal lijkt het wel alsof de auteur niet goed weet welke kant ze op moet. Er wordt van alles en nog wat bij het verhaal getrokken en de ene vraag naar de ander wordt gesteld zonder antwoord te krijgen. Het verhaal wat in het eerste deel begon lijkt even op zij te worden geschoven en er worden veel dingen toegevoegd die in eerste instantie niets met het verhaal van deel 1 te maken heeft. Daarnaast is dit boek vol info dumping en wordt er weinig tijd besteed aan karakter ontwikkeling. Het wordt je meer allemaal vertelt dan dat je het beleeft doormiddel van het volgen van het verhaal. 
Het voelt erg aan alsof het verhaal gerekt moet worden, zodat er nog een derde deel uitgegeven kan worden. Dit boek heeft ervoor mij voor gezorgd dat ik twijfel of ik überhaupt het laatste dele nog wel wil lezen. Dat is de reden dat deze op nummer 1 staat. 

Wat vind jij van mijn top 4 minst favoriete? Zitten er boeken bij die jij gelezen hebt? Welke boeken die je gelezen hebt in 2021 vind jij tot nu toe het minst leuk? Laat het mij weten in de reacties hieronder!
Tot snel!
Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram