Life & Blog Update

woensdag 19 mei 2021

Hoi hoi!

Vandaag even iets anders, dan anders. Dit is niet echt een boek gerelateerd topic, maar vandaag richt ik mij vooral op mijn persoonlijk leven en de invloed daarvan op mijn blog. Ik ga zeker niet stoppen, dus wees daar niet bang voor! Maar er zal wel iets gaan veranderen. 

Binnen mijn persoonlijk leven gaat het momenteel niet super. Er zijn geen hele grote problemen of erge dingen gaande, maar ik merk aan mezelf dat ik de laatste tijd erg afwezig ben en met mijn gedachten met 1001 andere dingen tegelijk bezig ben. Werk vergt meer energie dan dat dit vorig jaar deed tijdens de eerste lockdown. Het afwisselen van online les naar fysiek en de onzekerheid over hoe de aankomende weken eruit gaan zien. Gaan we wel volledig open of niet… enz. Zorgen bij mij voor stres en vooral mentale vermoeidheid. Plannen gaat moeilijk en je merkt dat zowel leerlingen als docenten op hun tandvlees beginnen te lopen. Ook zijn wij op school bezig met het veranderen van het onderwijs, waar wij volgend jaar mee willen starten. Dit vind ik echt super leuk, maar ook dit zorgt voor extra werk, onzekerheid en nadenkwerk over hoe wij het willen indelen volgend schooljaar. Dit bovenop de huidige situatie is niet echt ideaal.

Niet alleen werk zorgt voor stres en vermoeidheid. Naast werk zijn er een aantal dingen gaande die veel energie kosten. Zo zit mijn oma sinds kort in een tehuis en zijn we bezig met het leeghalen van haar huis. Dit is best emotioneel, vooral omdat ze naar een tehuis moest vanwege dat het thuis niet meer zo goed ging. Het was helaas dus niet echt een keuze en haar dementie zorgt ervoor dat ze het zelf niet allemaal begrijpt. Gelukkig lijkt ze langzaam aan te wennen en dat is voor ons in ieder geval al meevaller. 

Ook ben ik sinds de zomer uit huis gegaan en woon ik nu alleen met mijn kat in een appartement. Op zich heb ik het redelijk naar mijn zin, maar helaas heb ik veel last van geluidsoverlast en de stank van wiet van de buren dat ik in mijn appartement kan ruiken. Dit zorgt ervoor dat ik steeds actiever begin te worden in het zoeken van een nieuw huis/appartement. Zoals we allemaal wel weten is dat helaas voor alleenstaande bijna onmogelijk… Ik geef het echter niet op, maar het kost wel veel tijd. 

Alsof dit allemaal niet genoeg was heb ik de afgelopen drie weken zonder mobiel gezeten, vandaar ook mijn weinige uploads op social media. Ik maak altijd alle foto’s met mijn mobiel en doe veel voor mijn blog op mijn mobiel, dit alles viel even in de soep hierdoor. 

Alles bij elkaar kost vooral veel mentale energie en ik merk dat ik mij moeilijk kan concentreren op het schrijven voor mijn blog en lezen. Hierdoor heb ik besloten om tot zeker aan de zomervakantie het wat rustiger aan te gaan doen. Mijn blog is een hobby en ik wil hiervan genieten, momenteel door alles bij elkaar merk ik dat het steeds meer een moeten wordt. 
Ik blijf wekelijks uploaden, maar ga naar 1 a 2 keer in de week in plaats van 3 keer in de week. Hiermee start ik vanaf volgende week. Mijn upload dagen verschuiven naar donderdag en zaterdag. Tot aan zeker de zomervakantie en misschien wel tot het nieuwe schooljaar ben ik van plan om dit upload schema te volgen. Vooral om mezelf rust te geven waarvan ik het gevoel heb dat ik dit nodig heb. Ik upload dus zoiezo iedere week minstens 1 keer op de donderdag, dit zal mijn vaste dag worden. Als ik extra tijd heb zal ik dit 2 keer uploaden en de tweede blog post zal dan op de zaterdag erop komen. 

Hopelijk gaat dit voor meer mentale rust zorgen en ik hoop dat jullie hier begrip voor hebben. Mijn volgende blog post staat volgende week donderdag 27 mei online en dit zal een uitgebreide review zijn voor het eerste boek in de Six of Crows serie van Leigh BardugoTot volgende week! 

Xx Juliette  

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram