Wat lees ik momenteel? Juni TBR

donderdag 3 juni 2021

De afgelopen maand ben ik behoorlijk afwezig geweest op social media en mijn blog. Hierover heb ik al een uitgebreide post geschreven, dus als je benieuwd bent waarom klik dan hier. Doordat ik niet veel gepost heb leek het mij leuk om met jullie te delen wat ik momenteel lees en wat ik van plan ben op te pakken.  

De afgelopen maand merkte ik aan mezelf dat ik mij niet kon houden aan mijn TBR die ik gemaakt had voor de maand mei. Ik kon mij niet concentreren op boeken die ik gepland had om te lezen. In plaats daarvan bleef ik boeken oppakken waar ik op dat moment gewoon heel veel zin in had. Dit heeft er toe geleid dat ik eerlijk gezegd niets heb gelezen van mijn TBR. Ik ben wel begonnen in het tweede deel van Game of Thrones, maar deze heb ik voor voorlopig even weggelegd. Niet omdat ik het niet leuk vind, maar ik heb nu gewoon heel erg de drang om allemaal nieuwe dingen te lezen en geen zin om iets te herlezen. Ik ben nog steeds van plan de serie verder opnieuw te lezen, alleen leg ik het voor nu even weg tot mijn hoofd weer wat rustiger is. 😇 
Ook al heb ik mij niet gehouden aan mijn TBR voor mei, dit betekend niet dat ik helemaal niets gelezen heb. In tegendeel ik best aardig wat gelezen. Niet super veel, maar in ieder geval wel wat. Volgende week upload ik mijn Wrap Up voor mei en dan deel ik mini reviews van de boeken die ik gelezen heb. Maar kijk vooral uit naar reviews van de boeken uit de Grishaverse, geschreven door Leigh Bardugo! 

Maar goed...

Wat lees ik momenteel? 

Vorige week donderdag ging ik naar de bieb om een boek terug te brengen. In eerste instantie was ik niet van plan iets te lenen, maar mijn oog viel op Star Wars de Trilogie, geschreven door George Lucas, James Kahn, Donald F. Glut. Ik ben dol op Star Wars en ik was gelijk verkocht! Dit moest ik lezen! Ik ben er direct in begonnen en wat is het leuk. Het is veel leuker dan ik had gedacht. Het volgt wel heel precies de films, maar gelijktijdig geeft het wel meer details over wat er gebeurde en wat iedereen dacht en voelden op het moment. De schrijfstijl is heel fijn om te lezen, heel open, met veel conversaties waardoor je er doorheen vliegt. Zeker een aanrader voor Star Wars fans! 

Het tweede boek waarin ik afgelopen weekend ben begonnen is Middlemarch, geschreven door George Eliot. Een Engelse klassieker die ik al een paar jaar in de kast heb staan. Dit boek lees ik samen met mijn vriendin Karen, het is het eerste boek wat geen van ons ooit gelezen heeft. Dus ik ben super benieuwd wat onze eerste indruk zal zijn. Ik ben er nog niet heel ver in, maar de eerste twee hoofdstukken waren leuke en interessant. 

Ook ben ik nog steeds bezig met Fire and Blood, geschreven door George R.R. Martin. Dit boek neemt voor mijn doen bizar veel tijd in beslag. Als ik heel eerlijk ben, vind ik het niet heel erg leuk. Het is heel interessant begrijp mij niet verkeerd! Maar het is de manier waarop het geschreven is. Dit is totaal anders als Game of Thrones (A Song of Ice and Fire), het stikt echt van de details die gewoon overweldigend zijn. Dit zorgt ervoor dat het mij veel tijd kost om te concentreren en het te lezen. Maar ik zet door! Ik ben op de helft, dus dit jaar krijg ik het boek wel uit...😅

Voor de maand juni ben ik eerlijk gezegd niet van plan om een TBR te maken. Momenteel ben ik met mijn hoofd met duizend en een dingen tegelijk bezig. Dit zorgt ervoor dat ik eigenlijk op dezelfde voet verder wil met lezen zoals ik afgelopen maand heb gedaan. Boeken oppakken waar ik op dat moment zin in heb. Ik zal ervoor zorgen dat ik op Instagram steeds een update plaats in mijn stories over wat ik aan het lezen ben. Zodat je up to date blijft. 
Hieronder een lijst van de boeken die ik momenteel graag wil lezen en misschien wel op pak in juni: 
  • The Reluctant Queen, geschreven door Sarah Beth Durst. Het tweede deel in The Queens of Renthia serie
  • Bring Up the Bodies, geschreven door Hilary Mantel. Het tweede deel in de Thomas Cromwell trilogie. 
  • Een van de boeken van de Twisted Tales series van Disney. 
  • The Court of Miracles, geschreven door Kester Grant
  • Among the Beasts & Briars, geschreven door Ashely Poston
  • The Queen's Rising, geschreven door Rebecca Ross
Welke van deze boeken zou ik als eerste moeten lezen? 

Zo dat was even een korte update van wat ik lees en van plan ben. Wat lees jij momenteel? En wat ben je van plan om te lezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder!Tot snel! 

Een reactie posten

Laat mij hier weten wat je ervan vindt! Je hoeft je niet aan te melden om te kunnen reageren. ;)

Instagram